26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η Toyota χρειάζεται ένα “GR” SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Να πούμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα; Να πούμε ότι ξαφνιαζόμαστε; Ψέματα θα πούμε. Σε μία αγορά που ακόμα κυριαρχούν τα SUVs, ενδεχομένως και στην υποκατηγορία των μοντέλων επιδόσεων, η Toyota ή αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς η Gazoo Racing, δεν προσφέρει κανένα. Η ιαπωνική μάρκα μπορεί να έχει κάνει ένα εντυπωσιακό demurrage τα τελευταία χρόνια με εντυπωσιακές προτάσεις όπως το GR Yaris, η GR Corolla στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το GR 86 και η GR Supra, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα σε κάποιον ο οποίος θέλει να συνδυάσει τις επιδόσεις ή αν μη τι άλλου μία πιο σπορ οδική συμπεριφορά, με τους χώρους για μία μικρή ή μεγάλη οικογένεια. Για να σε προλάβω, όχι, τα “GR Sport” μοντέλα δεν αποτελούν σοβαρές εναλλακτικές για κάποιον ο οποίος αναζητά πραγματικές επιδόσεις. Τουλάχιστον ο επικεφαλής της Gazoo Racing, Tomoya Takahashi, αναγνωρίζει το κενό και ελπίζουμε ότι θα κάνει κάτι για να το καλύψει.
“Στο μέλλον κατά τη γνώμη μου χρειαζόμαστε ένα GR SUV. Κάποιοι χρησιμοποιούν μονάχα SUV επειδή έχουν οικογένεια ή χρειάζονται χώρους.
Για να επεκτείνουμε την μάρκα μας, ίσως να είναι απαραίτητο ένα SUV.“
Δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρίας. Ο ανταγωνισμός το κάνει ήδη και η Toyota έχει ούτως ή άλλως πλούσια γκάμα SUV από την οποία μπορεί να διαλέξει η Gazoo Racing: Yaris Cross, C-HR, Corolla Cross, RAV4 και Land Cruiser είναι μερικά από αυτά ενώ αν νιώθει ιδιαίτερα περιπετειώδης, υπάρχει και το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4X. Όλα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα πιο… πικάντικο μοντέλο ενώ αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι αυτό ακριβώς έχει κάνει ή τέλος πάντων σκοπεύει να κάνει η Lexus με το LBX Morizo RR. Τι είναι στο κάτω-κάτω το συγκεκριμένο μοντέλο; Ένα Lexus LBX στο οποίο έχει μεταμοσχευθεί το κινητήριο σύνολο και η μετάδοση του GR Yaris… Ταυτόχρονα όμως, η Toyota και η Gazoo Racing αναγνωρίζουν ότι το περιθώριο που έχει η τελευταία για πειραματισμούς είναι εξαιρετικά περιορισμένο, για να μην πούμε ανύπαρκτο.

“Η GR έχει περιορισμένους πόρους, οπότε θα πρέπει να θέσουμε τις προτεραιότητες μας.“
Συμπλήρωσε ο Takahashi-san. Η ανάγκη υπάρχει λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για την θέληση, οπότε το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν, πότε και με ποιο μοντέλο θα εισέλθει η Gazoo Racing στον δημοφιλή χώρο των SUV επιδόσεων. Μέχρι να συμβεί αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αρκεστούν στις διάφορες GR Sport εκδόσεις που έχουν σπορ πινελιές στην εμφάνιση και την ανάρτηση αλλά δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από τις βασικές εκδόσεις στον τομέα των επιδόσεων…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό