19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Toyota πούλησε το 50.000.000στό Corolla, όντας το best-selling μοντέλο παγκοσμίως

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ανακοίνωσε ότι η Corolla ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε πωλήσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του best-selling μοντέλου παγκοσμίως, τίτλο που κατέκτησε για πρώτη φορά το 1997 και τον κατέχει μέχρι σήμερα.
Το 2020, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε πάνω από 1,1 εκατομμύρια Corolla, καθώς το μοντέλο πωλείται πλέον σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου, με ρυθμό ένα αυτοκίνητο κάθε 28 δευτερόλεπτα.

Για σύγκριση, να αναφέρω ότι το Volkswagen Golf, το οποίο είναι οκτώ χρόνια νεότερο από το Corolla, δεν έχει φτάσει ακόμα τα 40 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Η παραγωγή της Corolla πραγματοποιείται σε τουλάχιστον δώδεκα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, με την πρώτη γενιά (E10) του μοντέλου να κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 1966, σχεδόν 55 χρόνια πριν.

Επικεφαλής μηχανικός ήταν ο Tatsuo Hasegawa (πρώην σχεδιαστής αεροσκαφών), ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο άνετο, ήσυχο, οικονομικά προσιτό και ασφαλές, αλλά και με σπορ αισθητική.
Τέλος, να θυμίσω ότι η λέξη “Corolla” αναφέρεται στο δαχτυλίδι των πετάλων γύρω από ένα λουλούδι, το οποίο θεωρείται το πιο όμορφο μέρος ενός λουλουδιού. Το όνομα είχε σκοπό να φέρνει στο μυαλό την εικόνα ενός συμπαγούς αυτοκινήτου με όμορφο στυλ, που τραβάει τα βλέμματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό