14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της στη Ρωσία.

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την κατάσταση στη Ρωσία να μην παρουσιάζει σημάδια εξομάλυνσης η Toyota ανακοίνωσε πως διακόπτει οριστικά την παραγωγή αυτοκινήτων στην χώρα λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στον ανεφοδιασμό βασικών υλικών και εξαρτημάτων. Η πρώτη διακοπή της παραγωγή στην μονάδα της Αγίας Πετρούπολης έγινε τον περασμένο Μάρτιο για τους ίδιους λόγους ενώ έχει σταματήσει και η εισαγωγή εμπορευμάτων.

“Κατ’ αυτή την χρονική διάρκεια διατηρήσαμε πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό και ήμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε την παραγωγή εφόσον οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές.Ωστόσο, έξι μήνες μετά, δεν μπορέσαμε να το κάνουμε και δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι θα μπορέσουμε στο μέλλον.“

Ανέφερε η Toyota σε δήλωση της, συμπληρώνοντας ότι ενώ οι επιχειρήσεις της στην Ρωσία απαιτούν μία αναδιάρθρωση, θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκτυο, τους υπαλλήλους της και τους πελάτες ακόμα και πέρα από αυτό που ορίζει η νομοθεσία. Το εργοστάσιο όμως, όπου κατασκευάζονταν το Camry και το RAV4 και το οποίο είχε δυνατότητα παραγωγής έως 100.000 αυτοκινήτων ετησίως θα διατηρηθεί με σκοπό την πώληση κάποια στιγμή στο μέλλον, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να βρεθούν τρόποι αξιοποίησης της παραγωγικής μονάδας.

Φυσικά, η Toyota δεν είναι η μοναδική εταιρία που διέκοψε τις επιχειρήσεις της στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες: Η Renault έχει αποχωρήσει εντελώς από την χώρα πουλώντας το μερίδιο της στην Avtovaz, η Volvo ξεκίνησε τον Ιούλιο να απολύει μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της έχοντας διακόψει την πώληση, την συντήρηση και την παραγωγή ήδη από τον Φεβρουάριο ενώ η Ford και η BMW έχουν μειώσει τις δραστηριότητες και επιφυλάσσονται για περαιτέρω ενέργειες. Κατασκευαστές ελαστικών όπως η Michelin και η Nokian σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την Ρωσία με την πρώτη να δηλώνει ότι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις στην ανεφοδιαστική αλυσίδα έχουν κάνει αδύνατη την παραγωγή εκεί.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό