29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Η Toyota ετοιμάζει το ηλεκτρικό αγροτικό της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ανακοίνωσε το Hilux Revo BEV, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς pick-up της, που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Σε αντίθεση με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Toyota ήταν επιφυλακτική ως προς την πλήρη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, εστιάζοντας περισσότερο στα υβριδικά.

Ο πρόεδρος Akio Toyoda έχει εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με την κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην αγορά, προβλέποντας ότι δεν θα ξεπεράσουν ποτέ το μερίδιο αγοράς του 30%.

Ωστόσο, η Toyota επεκτείνει σταδιακά την ηλεκτρική της γκάμα, με την προσθήκη του Hilux Revo BEV.

Αφού παρουσίασε ένα πρωτότυπο το 2022, η Toyota επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους.

Το ηλεκτρικό Hilux θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη, όπου τα pick-up αποτελούν πάνω από το ήμισυ των πωλήσεων οχημάτων.

Το νέο αυτό μοντέλο θα ανταγωνιστεί το ηλεκτρικό Isuzu D-Max, που επίσης παράγεται στην Ταϊλάνδη. Αν και προορίζεται κυρίως για την αγορά της Ταϊλάνδης, η Toyota εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγωγής του ηλεκτρικού Hilux.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν ελάχιστες, αλλά η Toyota έχει αναφέρει προηγουμένως μια εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων.

Το πρωτότυπο διέθετε μια μπαταρία τοποθετημένη στο δάπεδο, σχεδίαση μονής καμπίνας και διαμόρφωση 4×2 με μεγάλη καρότσα.

Το βάρος παραμένει μια πρόκληση, καθώς η προσθήκη περισσότερων μπαταριών για την επέκταση της εμβέλειας αυξάνει το βάρος του οχήματος, μειώνοντας ενδεχομένως το ωφέλιμο φορτίο του.

Η απόφαση της Toyota να εξηλεκτρίσει την τρέχουσα γενιά Hilux, η οποία κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, υποδηλώνει ότι το μοντέλο μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί για μερικά ακόμη χρόνια ή να υποστεί μια σημαντική ανανέωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό