23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Toyota επιβεβαίωσε ένα νέο GR hothatch για την Αμερική

Ειδήσεις Ελλάδα

Χρησιμοποιώντας το λογαριασμό της στο Twitter, η Toyota Αμερικής έβγαλε δύο ειδήσεις με ένα tweet. Αρχικά επιβεβαίωσε ότι το GR Yaris δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά των Η.Π.Α., αλλά ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει ένα hot hatch ειδικά για την αγορά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η ιαπωνική εταιρία δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία, αλλά είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για το GR Corolla, καθώς η Toyota δεν διαθέτει κάποιο άλλο hatchback μοντέλο στην γκάμα της στην Αμερική. Οι πιθανότητες για το GR C-HR είναι πολύ μικρές.
Στις 17 Μαρτίου η Toyota κατέθεσε αίτηση για την κατοχύρωση των ονομάτων GR Corolla και C-HR GR-Sport στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α., κάτι που αποδεικνύει τους σκοπούς της εταιρία. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα φήμες, το GR Corolla θα εξοπλίζεται με τον τον ίδιο κινητήρα που συναντάμε και κάτω από το καπό του GR Yaris.

Πρόκειται για τον νέο G16E-GTS τρικύλινδρο 1.600αρη turbo κινητήρα, απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm (272 άλογα και 370 Nm η ιαπωνική έκδοση), νούμερα που τον καθιστούν τον πιο δυνατό τρικύλινδρο κινητήρα στον κόσμο. Η κίνηση, όμως, λέγεται ότι θα περνάει μόνο στον εμπρός άξονα, με το δυνατό Corolla να μην διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης του Yaris, η οποία προέρχεται από το RAV4.
Ακόμα, λέγεται ότι ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με το μοντέλο να βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα. Στον πίσω άξονα θα διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, και θα έχει ως αντιπάλους τα Volkswagen Golf GTI, Huyndai i30 N, Ford Focus ST, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό