27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Toyota εισάγει 4ήμερη εβδομάδα εργασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Από φέτος, η Toyota θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα εργασίας που θα επιτρέπει σε ορισμένους υπαλλήλους γραφείου και τεχνικούς τρεις ημέρες ρεπό την εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν οι συνολικές ώρες εργασίας ή ο μισθός τους.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην αύξηση των κινήτρων και τη διατήρηση των εξειδικευμένων εργαζομένων, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία.

Σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα ευέλικτου χρόνου εργασίας με ελάχιστη δίωρη εργάσιμη ημέρα, το νέο σύστημα επιτρέπει περισσότερες ώρες σε λιγότερες ημέρες, διατηρώντας τις ίδιες συνολικές εβδομαδιαίες ώρες.

Θα εφαρμοστεί κυρίως στις πωλήσεις, τις προμήθειες, τα logistics, την ανάπτυξη λογισμικού, την ανάπτυξη οχημάτων και τον ποιοτικό έλεγχο.

Οι συζητήσεις μεταξύ εργατικού δυναμικού και διοίκησης θα οριστικοποιήσουν τις αναθέσεις εργασίας και τις μεθόδους αξιολόγησης.

Η Toyota ελπίζει ότι αυτό το ευέλικτο ωράριο θα ενθαρρύνει την αυτονομία και θα ενισχύσει τα κίνητρα των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει καλά σχεδιασμένες διακοπές για την αποφυγή υπερβολικών ωρών εργασίας.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, εστιάζοντας στην απόδοση και την προσαρμογή στις προτιμήσεις των εργαζομένων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό