17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Toyota απαγορεύει στους αγοραστές του νέου Land Cruiser να μεταπωλήσουν τα αυτοκίνητα τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota φέρεται πως απαγορεύει τους αγοραστές του νέου Land Cruiser να μεταπωλούν τα αυτοκίνητα τους στην Ιαπωνία. Μέχρι σήμερα η εταιρία έχει λάβει περισσότερες από 22.000 προπαραγγελίες για το νέο Land Cruiser στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίους και τοπικά μέσα αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες κατά την αγορά, υπογράφουν μια σύμβαση που αναφέρει πως συμφωνούν να μην μεταπωλήσουν το αυτοκίνητό τους για 12 μήνες από την ημέρα παράδοσης.

Εάν κάποιος παραβιάσει την σύμβαση, τότε η Toyota δεν θα του ξαναπουλήσει κάποιο νέο αυτοκίνητο της, ενώ κυρώσεις θα υποστεί και ο αντιπρόσωπος που πούλησε το συγκεκριμένο Land Cruiser.

Απορείς γιατί η ιαπωνική εταιρία λαμβάνει αυτό το δραστικό μέτρο; Για διάφορους λόγους. Προφανώς θέλει να αποφύγει καταστάσεις στις οποίες οι αρχικοί αγοραστές πωλούν τα αυτοκίνητα για επωφεληθούν πιθανά κέρδη, εκμεταλλευόμενοι το πόσο δημοφιλές είναι το Land Cruiser σε ορισμένες περιοχές.

Επιπλέον, η Toyota φοβάται πως ορισμένα νέα Land Cruiser, θα μπορούσαν να καταλήξουν σε λάθος χέρια, υποστηρίζοντας πως “υπάρχει ο κίνδυνος παραβίασης του νόμου περί συναλλάγματος και ανάλογα με τον προορισμό των εξαγωγών, μπορεί να οδηγήσει σε μείζοντα προβλήματα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια”.

Με απλά λόγια, η Toyota ανησυχεί για το ενδεχόμενο πως το νέο Land Cruiser θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές ομάδες και εξτρεμιστές, όπως συνέβη παλαιότερα με διάφορες εκδόσεις του μοντέλου, αλλά και με το Hilux. Επομένως, αυτοί που αγοράζουν ένα νέο Land Cruiser, πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι το όχημα δεν αποκτήθηκε για “εξαγωγή” ή “μεταπώληση”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό