28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η Toyota αναπτύσσει μικρότερους και αποδοτικότερους κινητήρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ανακοίνωσε μια νέα οικογένεια τετρακύλινδρων κινητήρων, με στόχο την αύξηση της ισχύος και της αποδοτικότητας και τη μείωση του μεγέθους.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την πεποίθηση του προέδρου Akio Toyoda ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν είναι ο εχθρός αλλά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Οι νέοι κινητήρες της Toyota θα λειτουργούν με παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα και εναλλακτικές λύσεις που δεν προκαλούν εκπομπές CO2, όπως υγρό υδρογόνο, συνθετικά καύσιμα και βιοκαύσιμα.

Ο πρώτος κινητήρας, ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ των 1,5 λίτρων, είναι περίπου 10% μικρότερος και ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του.

Υπόσχεται μεγαλύτερη ισχύ και αποδοτικότητα. Αν και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό κάλυψη, ο κινητήρας αυτός έχει ήδη δοκιμαστεί σε ένα πρωτότυπο Prius.

Το συμπαγές μέγεθός του θα επιτρέψει χαμηλότερο καπό του αυτοκινήτου, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και την οικονομία καυσίμου.

Ο δεύτερος κινητήρας είναι ένα υπερτροφοδοτούμενο μοντέλο 1,5 λίτρων, 20% μικρότερο και 15% μικρότερο από τον σημερινό ατμοσφαιρικό των 2,5 λίτρων. Θα προσφέρει παρόμοια ισχύ με αύξηση της απόδοσης κατά 30%.

Ο τρίτος κινητήρας, μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 2,0 λίτρων, είναι 10% μικρότερος και κοντύτερος από τον υπάρχοντα κινητήρα 2,4 λίτρων με τούρμπο. Θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ και 30% μεγαλύτερη απόδοση.

Αυτοί οι κινητήρες είναι βελτιστοποιημένοι για υβριδικές και plug-in υβριδικές εφαρμογές και αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους σε ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι τα τέλη του 2026. Ορισμένες παραλλαγές θα καίνε και ντίζελ.

Η συνεργασία της Toyota με τη Subaru και τη Mazda αξιοποιεί τις συμμετοχές της σε αυτές τις εταιρείες για την ενίσχυση της ανάπτυξης κινητήρων.

Επιπλέον, η Toyota συνεργάζεται με ιαπωνικές εταιρείες για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, με στόχο τη διατήρηση εν ζωή των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό