18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Toyota ανανεώνει το Yaris, με δυνατότερο υβριδικό κινητήρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της εμπορικής διάθεσης της τέταρτης γενιάς του Yaris, η Toyota ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά βελτιώσεων και αναβαθμίσεων που ενισχύσουν περαιτέρω το υβριδικό Yaris, αυξάνοντας την απήχηση του στην αγορά.
Το μοντέλο έχει αποδειχθεί εξαιρετική επιτυχία για τη μάρκα, με τις αναβαθμίσεις να αφορούν την απόδοση του, την ασφάλεια και την εμφάνιση του, που διασφαλίζουν ότι το μοντέλο θα παραμείνει στο άκρως ανταγωνιστικό Β-segment στην Ευρώπη.
Ξεκινώντας από τις μηχανικές ενημερώσεις που έγιναν στο υβριδικό σύστημα μετάδοσης του Yaris, η Toyota αναφέρει ότι είναι βασικές για την βελτιωμένη απήχηση του, παρέχοντας καλύτερες επιδόσεις και μια πιο συναρπαστική και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία. Με το ανανεωμένο Yaris, θα μπορείς πλέον να επιλέξεις από δύο υβριδικά συστήματα, που έχουν σαν βάση το 1,5-λίτρων σύνολο, το -υπάρχον- Hybrid 115 και το -νέο- Hybrid 130.

Με την ανάπτυξη της μονάδας κιβ. ταχυτήτων/διαφορικού από την τελευταία, πέμπτης γενιάς υβριδικής τεχνολογίας της Toyota, το σύνολο προσφέρει τώρα περισσότερη ισχύ, περισσότερη ροπή και πιο ικανοποιητική οδηγική ικανότητα. Πιο συγκεκριμένα, μια νέα transaxle μονάδα με μεγαλύτερη και πιο ισχυρή ηλεκτρική γεννήτρια και αναθεωρήσεις του λογισμικού και του hardware της μονάδας ελέγχου ισχύος (PCU), η συνολική απόδοση του συστήματος αυξήθηκε κατά 12%, και 116 άλογα (85 kW), πλέον αποδίδει 130 άλογα (96 kW).
Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια σημαντική αύξηση στη ροπή, με τη μέγιστη ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα MG2 να αυξάνεται κατά 30% σε όλη τη συνολική ζώνη στροφών, από 141 Nm σε 185 Nm. Αυτό μεταφράζεται σε αισθητά ταχύτερη επιτάχυνση, όχι μόνο για τα 0-100 χλμ/ώρα, αλλά το πιο σημαντικό για τις εν κινήσει επιταχύνσεις, που διευκολύνουν την προσπέραση. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 9,2 δευτερόλεπτα, ήτοι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα, ενώ υπάρχει επίσης μείωση για τα 80-120 χλμ/ώρα, που έρχονται σε7,5 δευτερόλεπτα.

Αυτά τα κέρδη έχουν εξασφαλιστεί μόνο με μια μέτρια αύξηση των εκπομπών CO2, καθώς το Yaris διατηρεί το καλύτερο στην κατηγορία του από αυτή την άποψη, με 96-116 γρ/χλμ.
Περνώντας στο εσωτερικό, υπάρχει νέος -πλήρως- ψηφιακός πίνακας οργάνων και ένα ταχύτερο και ισχυρότερο σύστημα πολυμέσων, που φέρουν οθόνες επτά ή 12,3 ιντσών για το πρώτο και 9 ή 10,5 ιντσών για το δεύτερο (ανάλογα με την έκδοση), όντας οι κορυφαίες στην κατηγορία όσον αφορά το μέγεθος. Η εμφάνισή του ψηφιακού πίνακα οργάνων προσαρμόζεται για να ταιριάζει στη διάθεση του οδηγού και στο είδος του ταξιδιού με έως και τέσσερις επιλογές: Smart, Casual, Sporty και Tough.

Επιπλέον, το νέο στο Yaris σύστημα πολυμέσων -Toyota Smart Connect- έχει μια πιο διαισθητική διεπαφή και παρέχει πλοήγηση με βάση το cloud ως στάνταρ. Αυτό το “πάντα συνδεδεμένο” σύστημα διασφαλίζει ότι ο προγραμματισμός ταξιδιού επωφελείται από ενημερωμένες πληροφορίες για διαδρομές, κίνηση και καθυστερήσεις.

Συνεχίζοντας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Yaris περιλαμβάνει την πρώτη διαθεσιμότητα ενός έξυπνου ψηφιακού κλειδιού, το οποίο δίνει σε έως και πέντε χρήστες πρόσβαση στο όχημα χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Αυτή η νέα δυνατότητα επεκτείνει περαιτέρω τις λειτουργίες της εφαρμογής MyT, οι οποίες περιλαμβάνουν απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα, ενεργοποίηση του κλιματισμού και των φώτων κινδύνου, για εύκολη αναγνώριση του οχήματος σε ένα γεμάτο πάρκινγκ.
Κλείνοντας, κατά το λανσάρισμα της ανανεωμένης έκδοσης του Yaris θα υπάρχει η ειδική έκδοση Premiere Edition, που διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό. Αυτή θα προσφέρεται με ένα νέο αποκλειστικό χρώμα Neptune Blue με μαύρη οροφή και κολώνες για αντίθεση. Το μπλε θέμα επαναλαμβάνεται στις ραφές των καθισμάτων, στο ταμπλό και στις πόρτες, ενώ νέες είναι οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε μαύρο χρώμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό