18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Tesla προχωρά σε νέο split της μετοχής της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla ανακοίνωσε πως θα ζητήσει την έγκριση από τους μετόχους της για να προχωρήσει σε δεύτερο split της μετοχής της, λιγότερο από δύο χρόνια μετά το πρώτο split.
Η ανακοίνωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της εταιρίας να αυξάνεται αυτή τη στιγμή κατά 7,92%, αγγίζοντας τα 1.090,07 δολάρια, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας να ξεπερνά τα 1,13 τρισ. δολάρια.

Η Tesla πρόσθεσε πως η πρόταση εγκρίθηκε ήδη από το Διοικητικό της Συμβούλιο και θα τεθεί σε ψηφοφορία από τους μετόχους της στην ετήσια συνέλευση. Το split της μετοχής έχει ως στόχο να την καταστήσει πιο προσιτή οικονομικά στους μικροεπενδυτές. αλλά και να μπορέσει η Tesla να καταβάλει μέρισμα στους μετόχους της. Από το split του 2020, σε αναλογία 5 προς 1, η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει άνοδο 128%.
Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή του εργοστασίου της στη Σαγκάη λόγω του lockdown που επιβλήθηκε στην κινεζική μεγαλούπολη εν μέσω ενός νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το εργοστάσιο της Tesla θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον για σήμερα, ενώ προς το παρόν δεν είναι σαφές αν το μέτρο θα παραταθεί προσωρινά και για περισσότερες ημέρες.
Bonus! Δες και ένα από drone που μας δείχνει το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία “εν δράσει”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό