14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Tesla προσπαθεί να μην πληρώσει αποζημίωση 136,9 εκατ. δολαρίων σε πρώην υπάλληλό της για ρατσισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε πως η Tesla πρέπει να δώσει αποζημίωση ύψους 136,9 εκατ. δολαρίων στον Owen Diaz, πρώην υπάλληλος της εταιρίας, επειδή βρέθηκε αντιμέτωπος με ρατσιστική συμπεριφορά από τους προϊσταμένους του, όταν εργαζόταν στην εταιρεία.
Η αποζημίωση 136,9 εκατ. δολαρίων που αποφάσισαν οι ένορκοι είναι μια από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ για μεμονωμένο ενάγοντα σε υπόθεση φυλετικών διακρίσεων.
Διάβασε ακόμη
Η Tesla καλείται να δώσει αποζημίωση 136,9 εκατ. δολαρίων σε πρώην υπάλληλό της για ρατσισμό

Η Tesla υποστηρίζει πως τιμώρησε τους εργαζόμενους για τους οποίους παραπονέθηκε ο Diaz και πως ορισμένοι από τους ισχυρισμούς του δεν επιβεβαιώθηκαν. Η εταιρία χαρακτηρίζει το ποσό ως “σοκαριστικό” και ζητά από τον δικαστή είτε να επανεξεταστεί η απόφαση, είτε να γίνει νέα δίκη, είτε να μειωθεί σημαντικά το ποσό της αποζημίωσης, προσθέτοντας πως “δεν μπορεί να αντέξει” την καταβολή του ποσού.
Δικηγόροι της Tesla υποστηρίζουν πως με βάση παρόμοιες υποθέσεις ρατσιστικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, η εταιρεία θα έπρεπε να κληθεί να πληρώσει το πολύ 600.000 δολάρια: 300.000 δολάρια για αποζημίωση συναισθηματικής δυσφορίας και 300.000 δολάρια για τιμωρητικές αποζημιώσεις.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla ανακαλεί περίπου 7.600 Model S και Model X, παραγωγής MY2021, επειδή ενδέχεται ο πλευρικός αερόσακος του οδηγού να είναι ελαττωματικός και μπορεί να καταστραφεί κατά την ενεργοποίηση, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή προστασία του οδηγού σε περίπτωση ατυχήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό