12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Tesla παραδίδει τα Model S και X χωρίς κλειδί, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla θεωρεί τα κλειδιά των αυτοκινήτων ξεπερασμένα και αναχρονιστικά αντικείμενα που παραλαμβάνεις με την αγορά ενός οχήματος. Για τον λόγο αυτό οι παραδόσεις των Model S και Model X από την 1η Ιουλίου δεν συνοδεύονται με κλειδί.

Η αφαίρεση του κλειδιού έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη απόφαση της Tesla να μην συνοδεύει τα αυτοκίνητα της με οικιακό φορτιστή (Mobile Connector), με την αμερικάνικη εταιρία να αναφέρει ότι η απουσία αυτών των στοιχείων γίνεται για να εξαλείψει τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Σύμφωνα με έρευνα της Tesla, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μοντέλων της σπάνια χρησιμοποιούν το κλειδί που συνοδεύει το όχημά τους, και χαίρονται να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα-κλειδί, αλλά το smartphone παραμένει η προτιμώμενη μέθοδος.

Η Tesla το γνώριζε αυτό πριν από πολύ καιρό, όταν κυκλοφόρησε το Model 3 και το Model Y χωρίς κλειδί. Αργότερα όμως, η εταιρεία έκανε πίσω και πρόσφερε το κλειδί μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της. Αντίστοιχα, οι αγοραστές των Model S και Model X θα μπορούν να αγοράσουν φυσικό κλειδί για τα αυτοκίνητά τους, εάν το επιλέξουν. Αλλά αυτό θα τους κοστίσει 175 δολάρια επιπλέον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό