18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Tesla εξετάζει τη κατασκευή εργοστασίου παραγωγής λιθίου στο Τέξας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο επεξεργασίας λιθίου για μπαταρίες, στον κόλπο του Τέξας. Aν τελικά γίνει πράξη, η μονάδα διύλισης υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες που θα είναι η πρώτη του είδους της στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την εταιρεία του Elon Musk, θα επεξεργάζεται το ακατέργαστο υλικό μεταλλεύματος και θα το μετατρέπει σε κατάσταση χρησιμοποιήσιμη για την παραγωγή μπαταριών, όπως ανέφερε η εταιρεία σε αίτηση που κατατέθηκε στο γραφείο ελέγχου του Τέξας.
Η απόφαση για επένδυση στο Τέξας θα βασίζεται επίσης στην ικανότητα να επιτύχει ελάφρυνση από τους τοπικούς φόρους ιδιοκτησίας. Τον Απρίλιο, ο Elon Musk είχε δηλώσει ότι η Tesla μπορεί να χρειαστεί να εισέλθει στη βιομηχανία εξόρυξης και διύλισης απευθείας, σε μεγάλη κλίμακα, καθώς οι τιμές του λιθίου κινούνται “σε τρελά επίπεδα” και μόνο φέτος αυξήθηκαν κατά 120%.
Η εξασφάλιση σταθερής προμήθειας πρώτων υλών για μπαταρίες θεωρείται κρίσιμο στοίχημα για την Tesla, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η επερχόμενη κίνηση της Tesla να γίνει από τους σοβαρούς παίκτες στην εν λόγω βιομηχανία δεν αποκλείεται να συνδέεται και με το γεγονός πως η Κίνα ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας επεξεργασίας και διύλισης λιθίου ενώ οι ΗΠΑ μόλις το 1%.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η Tesla θα στέλνει το τελικό προϊόν από το εργοστάσιο επεξεργασίας με φορτηγά ή μέσω σιδηρόδρομου, σε διάφορες εγκαταστάσεις κατασκευής μπαταριών της εταιρείας που υποστηρίζουν την αλυσίδα εφοδιασμού για μπαταρίες μεγάλης κλίμακας και ηλεκτρικών οχημάτων.
Εάν εγκριθεί η αίτηση της Tesla, η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και το έργο να φτάσει σε εμπορικές δραστηριότητες έως το τέταρτο τρίμηνο του 2024, αν και ο μόνος τρόπος για να είναι βιώσιμο το έργο σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι εάν το Τέξας της δώσει φορολογικές ελαφρύνσεις όπως ορίζει η νομοθεσία.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Tesla εξακολουθεί να αξιολογεί τη σκοπιμότητα αυτού του έργου και έχουν ξεκινήσει μόνο πολύ προκαταρκτικές δραστηριότητες ανάπτυξης, όμως οι μετοχές της Tesla ανέβηκαν 3,34% στο άκουσμα της είδησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό