21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Tesla ασκεί πιέσεις για να κατασκευάσει εργοστάσιο στον Καναδά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση του Οντάριο στον Καναδά ώστε να κατασκευάσει εκεί ένα νέο εργοστάσιο. Η εταιρία του Elon Musk θέλει να κατασκευάσει από 6 έως 8 νέα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο έως το 2030 και η καναδική της μονάδα συνεργάζεται με την τοπική κυβέρνηση για να “προσδιορίσει ευκαιρίες για βιομηχανικές εγκαταστάσεις που επιτρέπουν μεταρρυθμίσεις“.
Η Tesla καθώς και το γραφείο του υπουργού οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και εμπορίου του Οντάριο δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Ο Καναδός υπουργός Βιομηχανίας Francois-Philippe Champagne είχε δηλώσει τον περασμένο Μάιο ότι υπήρχαν “πολύ ενεργές συζητήσεις με έναν αριθμό παικτών” για την ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων στον Καναδά. Η Tesla θα ανακοινώσει μέσα στο έτος το που θα κατασκευαστεί το επόμενο Gigafactory.
Σήμερα η Tesla διαθέτει 4 εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, τα 2 βρίσκονται στις ΗΠΑ (στο Fremont της Καλιφόρνια και στο Ώστιν του Τέξας), το ένα έξω από το Βερολίνο στη Γερμανία, και ένα ακόμη στη Σαγκάη της Κίνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό