18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατ. αυτοκίνητά της στη Κ’ινα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ρυθμιστική αρχή της Κίνα κάλεσε την Tesla να ανακαλέσει 1.104.622 αυτοκίνητα της που κατασκεύασε ή εισήγαγε στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2023, εξαιτίας ενός προβλήματος που – σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές – εντοπίστηκε στο σύστημα επιτάχυνσης και επιβράδυνσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, που μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους σύγκρουσης και ασφάλειας.
Σύμφωνα με την κινεζική Κρατική Διοίκηση για την Ρύθμιση της Αγοράς, το πρόβλημα σχετίζεται με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και εμφανίζεται όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι προκειμένου να επιβραδύνει. Τότε, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι η πρόσθετη ισχύς αρχίζει να μεταφέρεται στην μπαταρία του αυτοκινήτου για να τη φορτίσει.

Το σύστημα δεν επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει την ένταση της ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και δεν τον ειδοποιεί όταν έχει πατήσει το γκάζι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που αυξάνει “την πιθανότητα κακής εφαρμογής του πεντάλ του γκαζιού”, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή της Κίνας.
Αυτό καθιστά τον ρυθμό επιβράδυνσης κάπως αβέβαιο και θα μπορούσε να αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, κάτι που εγείρει ζητήματα ασφάλειας. Εξαιτίας αυτού του ελαττώματος, οι οδηγοί μπορεί να πατήσουν λανθασμένα το πεντάλ του γκαζιού, νομίζοντας ότι είναι το φρένο.

Η εταιρία θα διορθώσει το πρόβλημα μέσω over-the-air ενημέρωσης λογισμικού, σύμφωνα με δήλωση της Κρατικής Διοίκησης για τη Ρύθμιση της Αγοράς. Το νέο λογισμικό θα επιτρέψει στους οδηγούς να ρυθμίσουν την ένταση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και να προσαρμόσουν την προεπιλεγμένη εργοστασιακή κατάσταση του συστήματος. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα αρχίσουν επίσης να ειδοποιούν τους οδηγούς όταν πατούν τοπ πεντάλ του γκαζιού για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Tesla από το 2014 έως και τον Μάρτιο του 2023 έχει πουλήσει 1.129.055 αυτοκίνητα στην Κίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό