24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Tesla έχασε τη μάχη με τα Σουηδικά Ταχυδρομεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla έχασε την δικαστική διαμάχη με τα Σουηδικά Ταχυδρομεία, τα οποία πλέον δεν υποχρεούνται να παραδίδουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στους νέους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της. Παράλληλα κλιμακώνεται η διαμάχη με τα Σκανδιναβικά συνδικάτα.

Το περιφερειακό Σουηδικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η PostNord (τα Σουηδικά Ταχυδρομεία) μπορούν, προς το παρόν, να μην παραδίδουν πινακίδες κυκλοφορίας στους κατόχους νέων αυτοκινήτων Tesla. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των ενεργειών για μπλοκάρισμα της αυτοκινητοβιομηχανίας από τους εργαζόμενους των ταχυδρομικών υπηρεσιών, για την «μάχη» για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η Tesla, αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση στη Σουηδία, (και τώρα στη Νορβηγία και τη Δανία) από τα συνδικάτα που υποστηρίζουν τους μηχανικούς της IF Metall στη Σουηδία. Οι τελευταίοι έκαναν απεργία στις 27 Οκτωβρίου, απαιτώντας συλλογική σύμβαση με την εταιρεία από τις ΗΠΑ.

Ένα μεγάλο συνταξιοδοτικό ταμείο της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις μετοχές του στην Tesla λόγω της άρνησης της αυτοκινητοβιομηχανίας να συνάψει τέτοιες συμφωνίες, ενώ το μεγαλύτερο συνδικάτο της Δανίας συμμετέχει και αυτό στην απεργία των εργαζομένων της εταιρείας στη Σουηδία .

Η απόφαση του δικαστηρίου την Πέμπτη 7/12/ ήρθε αφότου η Tesla μήνυσε την PostNord για την απόφαση των εργαζομένων της να σταματήσει την παράδοση πινακίδων για τα νέα της αυτοκίνητα. Το περιφερειακό δικαστήριο της Solna Stad (Δήμος που ανήκει στην Στοκχόλμη και έχει πληθυσμό 69.909 κατοίκων) αποφάσισε ότι η PostNord δεν είναι αναγκασμένη να κάνει παραδόσεις στην Tesla πριν κλείσει η υπόθεση. Μαζί με τους ταχυδρομικούς, οι λιμενεργάτες, οι οδηγοί, οι ηλεκτρολόγοι και οι καθαριστές είναι μερικοί από τους εργαζόμενους που αρνούνται να εξυπηρετήσουν την Tesla σε συμπαράσταση προς την IF Metall.

Οι σκανδιναβικές χώρες αποτελούν βασικές αγορές για την Tesla, η οποία έχει μια πολιτική να μην υπογράφει συλλογικές συμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι το προσωπικό της εργάζεται με εξίσου καλούς ή καλύτερους όρους από αυτούς που απαιτεί η IF Metall.

Πέρυσι, η Νορβηγία ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της Tesla σε αριθμό πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Η Σουηδία ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη και το Model Y της Tesla ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Σουηδία φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό