16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Suzuki παρουσίασε το eVX Concept

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Suzuki πραγματοποίησε σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτότυπου ηλεκτρικού της μοντέλου eVX, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στο περίπτερο της Maruti Suzuki στην έκθεση Auto Expo, που διεξάγεται στα προάστια του Δελχί της Ινδίας από τις 11 έως τις 18 Ιανουαρίου.

Το eVX είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV και είναι μέρος του πρώτου παγκόσμιου στρατηγικού πλάνου της Suzuki για την ηλεκτροκίνηση, με την εταιρία να επενδύει €1,1 δισ. στην Ινδία για τη παραγωγή ηλεκτρικών. Η έκδοση παραγωγής του eVX θα κυκλοφορήσει το 2025, με το μήκος του πρωτοτύπου να ανέρχεται σε 4,3 μέτρα, το πλάτος σε 1,8 μέτρα και το ύψος σε 1,6 μέτρα, ήτοι παρόμοιες διαστάσεις με το S-Cross.
Η Suzuki αναφέρει ότι η έκδοση παραγωγής του eVX να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα συνδυάζει το τετρακίνητο DNA της ιαπωνικής εταιρίας, με τα προηγμένα χαρακτηριστικά των πιο πρόσφατων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εμφάνιση του είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως SUV της Suzuki, με την εταιρία να στοχεύει να μεταφέρει την τετρακίνητη κληρονομιά της στην ηλεκτρική εποχή.

Η εταιρία δεν έχει κάνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, καθώς αρκέστηκε να αναφέρει ότι το eVX φέρει μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh, με την αυτονομία του -μετρημένη με τον τυποποιημένο κύκλο οδήγησης της Ινδίας, MIDC- να ανακοινώνεται στα 550 χλμ.

Ο πρόεδρος Suzuki δήλωσε σχετικά:
Είμαι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψω το eVX, το πρώτο μας παγκόσμιο στρατηγικό EV. Στον Όμιλο Suzuki, η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη αποτελεί προτεραιότητα. Προωθούμε μια σειρά από παγκόσμια μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Η Suzuki θα συνεχίσει να παρέχει πολύτιμα προϊόντα στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, βελτιστοποιώντας τα για τον τρόπο που ζουν και οδηγούν διαφορετικοί άνθρωποι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό