20 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η Stellantis ψάχνει για νέο πρόεδρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares θα συνταξιοδοτηθεί με τη λήξη του συμβολαίου του στις αρχές του 2026, ενώ ο διάδοχός του αναμένεται να οριστεί έως το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Η εταιρεία υφίσταται σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση εν μέσω δυσκολιών στις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική και μειωμένων κερδών.

Ο Jean-Philippe Imparato έχει διοριστεί ως Chief Operating Officer για την Ευρώπη, ενώ ο Antonio Filosa θα αναλάβει το ρόλο του COO για τη Βόρεια Αμερική, συνεχίζοντας ως παγκόσμιος CEO της Jeep.

Ο Santo Ficili θα ηγείται πλέον των Maserati και Alfa Romeo, αντικαθιστώντας τους Jean-Philippe Imparato και Dae Grasso.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται καθώς η Stellantis αντιμετωπίζει προκλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών αποθεμάτων και μιας πρόσφατης προειδοποίησης κερδών, που οδηγεί σε πιθανή μείωση των μερισμάτων και της επαναγοράς μετοχών.

Η Stellantis στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, με στόχο το 100% των πωλήσεων EV στην Ευρώπη και το 50% στις ΗΠΑ έως το 2030, με σχέδια για την κυκλοφορία 75 ηλεκτρικών μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο διοικητικός ανασχηματισμός αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Stellantis για την αντιμετώπιση των ανταγωνιστικών πιέσεων από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και των επικρίσεων από τους μετόχους και το συνδικάτο United Auto Workers.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό