16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Sony επιστρέφει με ένα νέο SUV ηλεκτρικό πρωτότυπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony παρουσιάζει κάποιο αυτοκίνητο, καθώς ακριβώς δυο χρόνια πριν, και πάλι στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας είχε δώσε ένα πρώτο δείγμα γραφής με το Vision-S 01.

Eκείνο το αυτοκίνητο ήταν ένα sedan και δημιούργησε αρκετή αίσθηση. Φέτος η Sony επιστρέφει με ένα SUV, το οποίο ονομάζει Vision-S 02.

To νέο αυτό όχημα έχει μήκος που φθάνει στα 4,9 μέτρα, ύψος στα 1,65 μέτρα και διαθέτει μεταξόνιο στα 3,03 μέτρα. Διαθέτει ζάντες των 20 ιντσών και το βάρος του φθάνει στα 2.480 κιλά.

Το Sony Vision-S 02 είναι τετρακίνητο, διαθέτοντας δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. O κάθε ένας από αυτούς αποδίδει 272 ίππους, με την επιτάχυνση στο 0-100 χλμ/ώρα να είναι στα 4,8 δευτερόλεπτα. Χάρη και στο μεγαλύτερο βάρος κατά 130 κιλά από το πρώτο Vision-S -01 η τελική του ταχύτητα έχει πέσει στα 180 χλμ/ώρα.
Το νέο αυτό πρωτότυπο βασίζεται στο δάπεδο του Vision-S 01 και έχει ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος, στα 15,7 εκατοστά.

Με το νέο αυτό πρωτότυπο ανοίγει και πάλι μία παραφιλολογία για το αν η Sony θα εμπλακεί στην παραγωγή αυτοκινήτων. Μία συζήτηση που κρατά δύο χρόνια τώρα, όμως αυτή τη φορά η ίδρυση της εταιρίας Sony Mobility ίσως να σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό