15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η Smart ετοιμάζει ένα… κανονικό Smart

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Smart βρίσκεται στα πρόθυρα της δρομολόγησης ενός ηλεκτρικού διαδόχου του εμβληματικού Fortwo, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στην Ευρώπη, Dirk Adelmann.

Η απόσυρση του Fortwo, σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, αλλά τα σχέδια για την αντικατάστασή του βρίσκονται ενεργά στα σκαριά.

Ο Adelmann υπογράμμισε την ανάγκη να αποδειχθεί η κερδοφορία του νέου μοντέλου πριν λάβει επίσημη έγκριση.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ενώ το Fortwo σταμάτησε την παραγωγή του πριν από δύο μήνες, η εταιρεία εργάζεται επιμελώς για τον διάδοχό του.

Η απουσία ενός άμεσου διαδόχου αμέσως μετά την εξάντληση του Fortwo δεν ήταν ιδανική, αλλά γίνονται προσπάθειες για να γεφυρωθεί αυτό το κενό.

Το προτεινόμενο νέο αυτοκίνητο πόλης, το οποίο είναι εσωτερικά γνωστό ως “Project 2”, αναμένεται να υιοθετήσει την ονομασία #2.

Το όνομα αυτό επιλέγεται σκόπιμα λόγω της εμβληματικής του θέσης στο πλαίσιο της μάρκας Smart, παρά την πιθανή σύγχυση με το μεγαλύτερο crossover #1.

Είναι κρίσιμο, για να είναι βιώσιμο το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, η Smart πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορεί να πωληθεί κερδοφόρα. Αυτό προϋποθέτει την εξεύρεση ενός συνεργάτη για να μοιραστεί το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής.

Ο Adelmann σημείωσε ότι η κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης στην Ευρώπη δεν είναι μεγάλη, με την καλύτερη χρονιά για το Fortwo να βλέπει περίπου 100.000 πωλήσεις, ανεπαρκείς για να δικαιολογήσουν μια αυτόνομη πλατφόρμα.

Με τη συνεργασία με εταίρους, η Smart στοχεύει να μοιραστεί το κόστος επένδυσης και τους πόρους παραγωγής, καθιστώντας το νέο μοντέλο οικονομικά εφικτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό