22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Skoda οραματίζεται το ηλεκτρικό αγωνιστικό του μέλλοντος.

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και λίγο καιρό η Skoda εμφανίζει νοσταλγικές τάσεις παρουσιάζοντας σκίτσα που δημιούργησε το σχεδιαστικό τμήμα και απεικονίζουν μοντέρνες εκδοχές θρυλικών μοντέλων της εταιρίας όπως το 200 RS, το 110 Super S port ή το 1203. Η Skoda έφτασε μάλιστα στο σημείο να… αναστήσει το 1100 OHC της δεκαετίας του ’50 για να μας θυμίσει το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της, τώρα όμως αποκαλύπτει μία σειρά από σκίτσα τα οποία δείχνουν πώς το εν λόγω παρελθόν επηρεάζει το μέλλον. Ο λόγος για το Skoda Vision GT, που αποτελεί ένα όραμα της τσεχικής εταιρίας για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στο μέλλον με αφορμή την προεδρία της Τσεχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Skoda, το μοντέλο που αποτέλεσε την έμπνευση για το Vision GT δεν είναι άλλο από το προαναφερθέν 1100 OHC αν και σε πρώτη όψη αυτό δεν γίνεται εμφανές. Σε κάθε περίπτωση, το μονοθέσιο πρωτότυπο με το εξαιρετικά μακρύ εμπρός μέρος, το μικρό cockpit και τις εντονότατες γωνίες στο design του είναι βαμμένο κόκκινο όπως και ο πνευματικός προκάτοχος του και δανείζεται πολλά στοιχεία από τα Formula E αγωνιστικά, όπως φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στην διπλή πίσω αεροτομή.. Πάνω από το φουτουριστικό, ανθρακονημάτινο τιμόνι με το επίπεδο πάνω και κάτω μέρος, υπάρχει μία επίπεδη μπάρα που λειτουργεί και ως παρμπρίζ ενώ οι απαραίτητες πληροφορίες προβάλλονται απευθείας στο κράνος του οδηγού, ο οποίος κάθεται σε ένα ευέλικτο κάθισμα που είναι σχεδιασμένο να αμβλύνει την επίδραση των πλευρικών επιταχύνσεων.

Φυσικά, η Skoda δεν κάνει πουθενά λόγο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού concept και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής, ακόμα και να έκανε δεν πιστεύουμε πως θα είχε σημασία. Το Skoda Vision GT είναι ένα ψηφιακό πρωτότυπο και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ποτέ στην παραγωγή. Αμφιβάλλουμε και για το αν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα, να αποκτήσει δηλαδή φυσική μορφή. Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας και κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι τα σκίτσα εκτίθενται στην έκθεση “Design and Transformation” στο μουσείο Design των Βρυξελών, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό