18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Skoda ετοιμάζει πλήρως ηλεκτρικό Octavia

Ειδήσεις Ελλάδα

To Οctavia είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Skoda έχοντας σπάσει το ρεκόρ των 7 εκατομμυρίων μονάδων το 2020. Και η εταιρία δεν σκοπεύει να σταματήσει να ενισχύει την παρουσία του, σκοπεύοντας να προσθέσει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση στην γκάμα του.
Η εταιρία ήδη έχει ξεκινήσει την εξέλιξή του, αν και το λανσάρισμα στην αγορά δεν αναμένεται πριν από τρία με τέσσερα χρόνια. Προηγούνται άλλα πιο προσιτά μοντέλα, στις διαστάσεις των Fabia, Karoq και Kodiaq μέχρι το 2026.
Η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα SSP η οποία θα είναι και η αιχμή του δόρατος του γκρουπ VW για τα ηλεκτρικά μοντέλα επόμενης γενιάς.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη κάνουν λόγο για δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός άξονα για την δικίνητη έκδοση, και τέσσερις κινητήρες, για την τετρακίνητη έκδοση και τα σπορ μοντέλα.
Η μπαταρία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είναι μία νέα των 89 kWh με αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα, ενώ θα έχει και δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης έως 200 kW.
Μέχρι τότε πάντως η εταιρία έχει στα σκαριά ένα facelift του Octavia προγραμματισμένο για το 2024, με μικρές αισθητικές αλλαγές και τα γνωστά κινητήρια σύνολα του γκρουπ από συμβατικούς κινητήρες, υβριδικά και plug-in υβριδικά σύνολα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό