31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η Samsung φέρεται να εργάζεται σε έναν κόμβο 2 nm για το Exynos 2600

Ειδήσεις Ελλάδα

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Samsung ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει τα χυτήρια της για μαζική παραγωγή του πρώτου chipset 3nm Exynos χρησιμοποιώντας το σχεδιασμό Gate All Around (GAA).

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιο chipset είναι αυτό. To Exynos 2500 για το Galaxy S25 του επόμενου έτους ή μήπως το Exynos W1000, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες με το Galaxy Watch7;

Η εταιρεία κοιτάζει παράλληλα το μέλλον καθώς το ETNews αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για ένα τσιπ 2 nm, που θα είναι το Exynos 2600 και έχει την κωδική ονομασία Thetis. Η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ώστε να είναι έτοιμο για το Galaxy S26.

Ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι η Qualcomm θα επιμείνει σε έναν κόμβο 4 nm για το Snapdragon 8 Gen 4, ο οποίος θα δώσει στο Exynos 2500 πλεονέκτημα ημιαγωγών σε σχέση με αυτό. Άλλες αναφορές δείχνουν ότι το τσιπ Gen 4 θα παραχθεί στον νεότερο κόμβο 3nm από την TSMC (N3E). Η Apple φέρεται να εξασφάλισε το 90% της παραγωγικής ικανότητας 3nm της TSMC πέρυσι, αν και η ζήτηση για φέτος μπορεί να έχει μειωθεί και άρα τα σχέδια να έχουν αλλάξει.

Ακόμα, ένα ταϊβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ισχυρίζεται ότι το Snapdragon 8 Gen 4 για τσιπ Galaxy θα είναι fabbed στον κόμβο GAA Plus 3nm της Samsung (γνωστός και ως GAP) από το 2025.

Η TSMC εργάζεται επίσης σε έναν κόμβο 2 nm, αλλά τα χυτήρια της πιθανότατα θα είναι απασχολημένα με την παραγωγή τσιπ για το iPhone 17 Pro και ορισμένους Mac. Η σειρά iPhone 17 έρχεται το 2026, οπότε θα δούμε έναν αγώνα για το 2 nm μεταξύ Apple και Samsung.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό