23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Samsung επιδεικνύει μια εντυπωσιακή stretchable οθόνη 13” OLED

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός από τις αναδιπλούμενες οθόνες που εξελίσσει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, η Samsung πειραματίζεται και με το concept των εκτεταμένων (stretchable) οθονών πιθανότατα για να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία συσκευών που δεν θα βασίζονται στη διαχείριση μέσω αφής.

Η εταιρεία παρουσίασε στο πλαίσιο του Global Tech Korea 2021 μια τέτοια οθόνη 13’’ OLED επάνω στην οποία γινόταν η αναπαράσταση κινούμενης λάβας. Το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε και στο , είναι μια οθόνη που εμφανίζει υψώματα και κοιλώσεις, ανάλογα με την κίνηση της λάβας. Προφανώς υπάρχει κάποιου είδους μηχανισμός που σπρώχνει ή τραβά την οθόνη σε συγκριμένα σημεία, αλλά η Samsung δεν προχώρησε στην αποκάλυψη περισσότερων τεχνικών στοιχείων.

Μάλλον βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την πραγματική εφαρμογή stretchable οθονών, ωστόσο, πάντοτε είναι ενδιαφέροντα αυτά τα concepts γιατί ανοίγουν δρόμους για νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό