15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Samsung δείχνει το μέλλον των foldables με έναν νέο μεντεσέ 360°

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη φυσικά στην παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S23 και των νέων laptops της εταιρείας με οθόνη OLED (Samsung Galaxy Book3), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδια της εταιρείας για την κατηγορία των foldables.

Πρόσφατα το τμήμα Samsung Display παρουσίασε μια νέα πρωτότυπη οθόνη και σύστημα μεντεσέ που επιτρέπει στην εύκαμπτη οθόνη να διπλώνει και από τις δύο πλευρές (μέσα και έξω). Το concept Flex In & Out επιτρέπει ουσιαστικά στον μεντεσέ να κινείται σε 360°, με αποτέλεσμα το περίφημο crease (τσάκιση) να είναι σημαντικά πιο αμελητέο στα σημεία αναδίπλωσης.

Η ιστοσελίδα The Verge είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το concept και από εκεί βλέπουμε πως τοποθετήθηκε δίπλα σε ένα Galaxy Z Fold για μια πρώτη σύγκριση. Το πρωτότυπο δεν είχε σημαντική διαφορά στο πάχος, αλλά παρατηρούμε πως τα δύο μέρη της συσκευής κλείνουν πολύ καλύτερα χωρίς να αφήνουν κενό στο σημείο όπου διπλώνεται η εσωτερική οθόνη.

Από τη στιγμή που πρόκειται για concept δεν περιμένουμε να δούμε κάποια εμπορικά διαθέσιμη συσκευή στο πολύ κοντινό μέλλον, αλλά δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια η Samsung να βρει έναν τρόπο υλοποίησης και αυτής της ιδέας.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό