19.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Η Rolls-Royce παρουσίασε την Spectre Lunaflair

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μία και μοναδική Spectre δημιουργήθηκε κατά παραγγελία για λογαριασμό ενός σημαντικού πελάτη της Rolls Royce από τις ΗΠΑ.

Το χρώμα και η βαφή είναι εμπνευσμένη από το σεληνιακό φωτοστέφανο, όπου το φως διαθλάται μέσα από σωματίδια πάγου στα σύννεφα, τα οποία λειτουργούν ως μικροσκοπικά πρίσματα: Το φως διαθλάται δημιουργώντας ένα μαγευτικό εφέ δακτυλίου τεχνικού χρώματος, παρόμοιο με το φως που περνά μέσα από ένα διαμάντι.

Η ειδική βαφή αποτυπώνει αυτό το φαινόμενο σε ένα μεμονωμένο αυτοκίνητο. Η δημιουργία βαφής Lunaflair χρειάστηκε ένα χρόνο ανάπτυξης και πειραμάτων από την Rolls Royce. Η χημεία/σύνθεση της βαφής, οι χρόνοι εφαρμογής (πόσα στρώματα, πόση διάρκεια πόσος χρόνος αναμονής) και η βασική επίστρωση δοκιμάστηκαν εκτενώς για να ανταποκριθούν στην ιδέα του πελάτη. Το τελικό φινίρισμα επιτυγχάνεται με την εφαρμογή επτά στρώσεων λάκας (διάφανο βερνίκι) συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικά σχεδιασμένης περλέ επίστρωσης, εμποτισμένης με λεπτές νιφάδες φθοριούχου μαγνησίου και αλουμινίου. Αυτό δημιουργεί ένα βαθύ μεταλλικό εφέ κάτω από χαμηλό φωτισμό που ξεσπά σε χρώμα ουράνιου τόξου σε έντονη ηλιοφάνεια.

«Μένουμε έκπληκτοι από την ποικιλομορφία των ιδεών και Bespoke concept των πελατών μας, οι οποίες συχνά αντλούν έμπνευση από υλικά, χρώματα και θέματα που βλέπουν. Το Spectre Lunaflair είναι το τέλειο παράδειγμα αυτών» δήλωσε η Martina Starke, Επικεφαλής Ειδικού Σχεδιασμού, Rolls-Royce Motor Cars.

Η ιδέα του Spectre Lunaflair ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από ένα άλλο αριστούργημα, την One-of-one Phantom Syntopia. Αποκαλύφθηκε το 2023 και διαθέτει ένα σκούρο ιριδίζον φινίρισμα Liquid Noir, εμποτισμένο με χρωστική ουσία που αλλάζει χρώμα και μοιάζει με καθρέφτη. Σαγηνευμένος από την εμφάνιση του Phantom Syntopia, ο πελάτης ζήτησε από την Bespoke Collective να δημιουργήσει το φαινόμενο του σεληνιακού φωτοστέφανου.

Το δραματικό αμάξωμα του Spectre Lunaflair συμπληρώνεται από ένα πλήρως κατά παραγγελία εσωτερικό. Περιλαμβάνει τόνους Navy Blue, White και Peony Pink, υπενθυμίζοντας το φάσμα των αποχρώσεων που μπορούμε να παρατηρήσουμε κατά τη διάρκεια ενός σεληνιακού φωτοστέφανου. Ο συνδυασμός χρωμάτων εμφανίζεται στα καθίσματα, τις πόρτες και το Starlight Headliner. Αυτό το θέμα μεταφέρεται επίσης στο δίχρωμο τιμόνι, με εξωτερικό Navy Blue και εσωτερική πλευρά Arctic White.

Μόνο μία Spectre Lunaflair θα παραχθεί ποτέ. Το μοναδικό χρώμα Lunaflair προορίζεται αποκλειστικά για τον πελάτη που έδωσε την παραγγελία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό