18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Rivian απολύει το 6% του προσωπικού της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Rivian απολύει το 6% του εργατικού της δυναμικού σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της. Η εταιρεία εστιάζει στην αύξηση της παραγωγής και στην επίτευξη κερδοφορίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RJ Scaringe σε ένα email προς τους υπαλλήλους την Τετάρτη, ανακοινώνοντας τις περικοπές των θέσεων εργασίας. Τον Ιούλιο του 2022 η εταιρία είχε απολύσει ξανά το 6% των εργαζομένων της.
Οι απολύσεις στη Rivian έρχονται εν μέσω της πτώσης των τιμών των ηλεκτρικών μοντέλων που ξεκίνησε η Tesla και ακολούθησε η Ford. Οι μειώσεις των τιμών από την Tesla και τη Ford αναμένεται να βλάψουν τις εταιρίες όπως η Rivian, η Lucid και η Arrival, η οποία τη Δευτέρα δήλωσε ότι θα απολύσει το μισό προσωπικό της.

Παρά την μεγάλη επιτυχία που είχε η αρχική δημόσια προσφορά της Rivian τον Νοέμβριο του 2021, από τότε η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει σχεδόν 90% και σήμερα έκλεισε στα 19,71 δολάρια. Να σημειωθεί πως η μετοχή είχε φτάσει ακόμη και τα 129,95 δολάρια.
Πρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας στην αύξηση της παραγωγής των R1T, R1S και των βαν παράδοσης EDV για την Amazon, αλλά και στην πορεία μας προς την κερδοφορία,
έγραψε ο Scaringe στο email, στο οποίο ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των περικοπών.
Η Rivian με έδρα το Irvine της Καλιφόρνια, έχει περίπου 14.000 υπαλλήλους, κάτι που σημαίνει πως θα απολύσει περίπου 840 άτομα, λέγοντας πως οι απολύσεις δεν θα επηρεάσουν τις παραγωγικές λειτουργίες στο εργοστάσιό της στο Normal του Ιλινόις.

Η Rivian, η οποία εξακολουθεί να χάνει χρήματα από κάθε όχημα που κατασκευάζει, έχασε ελάχιστα τον στόχο παραγωγής της για 25.000 οχήματα πέρυσι, καθώς αντιμετώπισε διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από την COVID-19 και την έλλειψη σε τσιπ.
Για να εξοικονομήσει περαιτέρω τα μετρητά της, η Rivian στα τέλη του περασμένου έτους έβαλε τέλος στα σχέδια για την κατασκευή φορτηγών παράδοσης στην Ευρώπη με τη Mercedes. Η Rivian είχε νωρίτερα κάνει γνωστό πως καθυστερεί κατά ένα χρόνο, έως το 2026, την προγραμματισμένη κυκλοφορία μιας μικρότερης οικογένειας οχημάτων, που θα κυκλοφορήσουν και στην Ευρώπη και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο που κατασκευάζει στη Τζόρτζια, κόστους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό