27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Η Rimac παρουσίασε το πρώτο ρομποταξί

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Mate Rimac, γνωστός για τα ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, εισέρχεται στην αγορά αυτόνομων οχημάτων με ένα νέο σχέδιο που ονομάζεται Verne.

Το Verne χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Mobileye Drive, η οποία υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, επιτρέποντας στο όχημα να λειτουργεί χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση στα περισσότερα σενάρια.

Μέσω της εφαρμογής Verne, οι χρήστες μπορούν να προκαθορίσουν τις προτιμήσεις τους για τη διαδρομή, όπως η θερμοκρασία, ο ήχος, ο φωτισμός, το επίπεδο άνεσης και το άρωμα, εξασφαλίζοντας μια συνεπή και προσαρμοσμένη εμπειρία.

Οι επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν περαιτέρω το περιβάλλον τους χρησιμοποιώντας μια οθόνη αφής στο εσωτερικό του οχήματος.

Το ρομποταξί Verne είναι σχεδιασμένο από μέσα προς τα έξω, παρέχοντας περισσότερο χώρο για τα πόδια από μια Rolls-Royce, ενώ χωράει μόνο δύο επιβάτες, καλύπτοντας το κοινό σενάριο όπου το 90% των διαδρομών με ταξί περιλαμβάνει ένα ή δύο άτομα.

Μια οθόνη 43 ιντσών προσφέρει ψυχαγωγία και πληροφορίες για τη διαδρομή.

Οι ειδικές εγκαταστάσεις της Verne θα αναλαμβάνουν την καθημερινή επαναφόρτιση, επιθεώρηση και καθαρισμό των ρομποταξί, διασφαλίζοντας ότι κάθε όχημα θα βρίσκεται πάντα σε άριστη κατάσταση.

Τα οχήματα είναι κατασκευασμένα με ανθεκτικά υλικά για να αντέχουν στην καθημερινή χρήση και την πιθανή κακή χρήση.

Το εξωτερικό του ρομποταξί Verne διαθέτει ενσωματωμένες κάμερες, ραντάρ, συστήματα LIDAR και μηχανισμούς καθαρισμού, εξαλείφοντας την ανάγκη για παραδοσιακά χαρακτηριστικά, όπως υαλοκαθαριστήρες και καθρέφτες πλευρικής θέασης.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το 2026. Η Γερμανία, και η  Μέση Ανατολή θα ακολουθήσυν. Μια μονάδα παραγωγής βρίσκεται υπό κατασκευή στην Κροατία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό