24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Rimac έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας του Richard Hammond

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, ο Richard Hammond -κατά τα γυρίσματα ενός επεισοδίου για το The Grand Tour– διέλυσε ένα Rimac Concept One στην διαδρομή της ελβετικής ανάβασης Hemberg.
Και ενώ αυτή ήταν μια δύσκολη μέρα για το Hammond και το υπόλοιπο πλήρωμα του The Grand Tour, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα επικερδές συμβάν για την κροατική εταιρία, παρότι το συγκεκριμένο ατύχημα έφερε την Rimac ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Mate Rimac, μίλησε στον Jonny Smith και του ανέφερε ότι το ατύχημα του Hammond ήταν σχεδόν το τέλος της εταιρίας του. Το εν λόγω αυτοκίνητο είχε ήδη πωληθεί σε έναν πελάτη και τα χρήματα που είχε πληρώσει για αυτό είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε άλλα πράγματα στην εταιρεία.
Ο 33χρονος Βόσνιος θυμάται τι συνέβη όταν έλαβε το τηλεφώνημα που τον ενημέρωσε για το ατύχημα, όπου -σύμφωνα με τον μηχανικό του- “άσπρισε” και μπήκε στο αυτοκίνητο του χωρίς να πει ούτε λέξη. Όταν έφτασε στο σπίτι του, άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε γίνει. Ο Rimac ήξερε ότι εταιρία δεν είχε ρευστότητα για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου για τον πελάτη, όπως επίσης δεν γνώριζε εάν το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο.

Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα με την παραγωγή του The Grand Tour, του έκανε γνωστό ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο και θα έπαιρνε όλη την αποζημίωση. Το ατύχημα, όμως, έφερε στην επιφάνεια την εταιρία, καθώς απέδειξε πόσο εξωφρενικά γρήγορο ήταν το Concept_One, αλλά και ότι είχε την απαραίτητη ασφάλεια.
Έτσι, παρόλο που το αυτοκίνητο κάηκε εντελώς -κάτι που κάθε αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον Mate Rimac, θα πάθαινε το ίδιο- ο Hammond χτύπησε ελαφρά μόνο στο γόνατό του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό