35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η Renault συνεργάζεται με κινέζικη φίρμα για το νέο Twingo!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη του 2023 η Renault παρουσίασε… αιφνιδιαστικά το ολοκαίνουριο Twingo. Μία σχεδιαστική σπουδή για τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά του εμβληματικού μικρού η οποία προορίζεται να περάσει στην παραγωγή και να λανσαριστεί στην αγορά με τιμή η οποία θα ξεκινά από τα €20.000 περίπου. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η Renault δεν θα μπορούσε να το κατασκευάσει μόνη της. Η ύπαρξη κάποιου συνεργάτη είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση και γι’ αυτό οι Γάλλοι εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Volkswagen, όμως η Volkswagen είχε εν τέλει διαφορετική άποψη και αποχώρησε από τις συνομιλίες. Η θέση του συνεργάτη έμεινε προσωρινά κενή και όπως όλα δείχνουν καλύπτεται από μία κινέζικη εταιρία η οποία σύμφωνα με τις φήμες είναι κατά πάσα πιθανότητα προμηθευτής και όχι κατασκευαστής.
“Ήθελα να δείξω ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία μπορεί να συνεργαστεί ως ομάδα, οπότε πιστεύω ότι χάθηκε μία καλή ευκαιρία.”
Δήλωσε ο επικεφαλής του Renault Group, Luca de Meo λίγο μετά την αποχώρηση της Volkswagen από το τραπέζι για να συμπληρώσει σε δεύτερο χρόνο ότι η συνεργασία με την κινέζικη εταιρία είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη του φιλόδοξου προγράμματος εξέλιξης αλλά και τον εντοπισμό των πιθανών συνεργιών που θα βοηθήσουν την γαλλική μάρκα να μειώσει το κόστος. Το Twingo είναι ιδιαίτερα σημαντικό για δύο λόγους: πρώτον, επειδή θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της Renault που θα εφαρμοστεί το πλάνο εξέλιξης 24 μηνών και δεύτερον, επειδή οι πιέσεις που του ασκούνται σε επίπεδο κόστους είναι πάρα πολύ υψηλές και αυτό αναγκάζει την εταιρία να γίνει αρκετά… εφευρετική.

“Συνήθως, παραγγέλνουμε τα μεγάλα εξαρτήματα όπως το σύστημα εξαερισμού/κλιματισμού από προμηθευτές πρώτης βαθμίδας. Τους στέλνουμε ένα “ιερό βιβλίο” 1.000 σελίδων για το πώς θα πρέπει να είναι ένα σύστημα εξαερισμού/κλιματισμού της Renault και δημιουργούν ένα καινούριο. Αλλά ίσως αυτά να βρίσκονται ήδη σε κάποιο άλλο μοντέλο μας. Αν είναι, θα τα χρησιμοποιούμε στο μέλλον. Θα μπορούμε να εξελίσσουμε ένα νέο μοντέλο σε έναν κύκλο 24 μηνών.”
Δήλωσε χαρακτηριστικά ο de Meo. Η Renault θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη και πιο ανταγωνιστική και η θαρραλέα μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου χωρίς να θυσιαστεί η ποιότητα και η αξιοπιστία του, σε συνδυασμό με την δημιουργία συνεργιών είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Όπως και για την μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου του αυτοκινήτου, με τον de Meo να σχολιάζει ότι σύμφωνα με έρευνες, ο αντίκτυπος του νέου Twingo θα είναι κατά 75% χαμηλότερος σε σύγκριση με ένα μέσο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό