24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Renault αναβιώνει ένα ξεχασμένο μοντέλο του ’70

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ξεχασμένο μοντέλο από την μακρινή δεκαετία του ’70 θα λειτουργήσει ως έμπνευση για ένα νέο πρωτότυπο με τα σήματα της Renault. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε σε αυτό το σημείο καθώς η ανακοίνωση έγινε μέσω του λογαριασμού της γαλλικής μάρκας στο X (πρώην Twitter) αλλά ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε τι έχει ετοιμάσει η Renault καθώς η επίσημη πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 4 του Σεπτεμβρίου – σε δύο ημέρες από σήμερα δηλαδή.
Η teaser φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει το ένα από τα δύο ζεύγη φωτιστικών σωμάτων και μέρος της γρίλιας που αμφότερα “φωνάζουν” δεκαετία του ’70 ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το concept εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή Ora Ito που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την Swatch, την Gorenje, την Heineken και την Daoff μεταξύ άλλων, οπότε σίγουρα διαθέτει το εύρος για να κάνει και αυτή τη συνεύρεση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Σε γενικές γραμμές πάντως, τόσο με το ολοκαίνουριο Renault 5 όσο και με το επερχόμενο Renault 4, η γαλλική μάρκα έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στον πάντοτε υπολογίσιμο παράγοντα που λέγεται “νοσταλγία” και είτε αναβιώνει σχέδια από το ένδοξο παρελθόν της, είτε απλά δανείζεται κάποια στοιχεία για να τα ενσωματώσει σε πρωτότυπα σχέδια. Φυσικά δεν είναι η μοναδική μάρκα που το κάνει αλλά όπως και να έχει, δεν είναι κατακριτέα ως στρατηγική, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι μοντέλα σαν το νέο Renault 5 λειτουργούν ως φάροι όχι μόνο για την εταιρία αλλά και για τους πελάτες της. Θυμίζει αλλοτινές εποχές, πιο ανέμελες και πιο ξέγνοιαστες. Φέρνει στο νου αναμνήσεις παιδικών χρόνων, τότε που ο κόσμος ήταν πιο απλός και αυτό το συναίσθημα προσπαθεί να αναπαράγει η Renault με τα ρετρό μοντέλα της.

Οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν πως το concept που θα δούμε την ερχόμενη Τετάρτη αντλεί έμπνευση και επιρροές από το Renault 15/17 που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ως οι coupe εκδόσεις του Renault 12, αν και τα φωτιστικά σώματα του νέου πρωτότυπου ενδεχομένως να μαρτυρούν κάτι λίγο ή πολύ διαφορετικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κινείται χάρη σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο για το οποίο δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα βεβαίως αλλά δεν θα μπορούσε επίσης να είναι οτιδήποτε διαφορετικό. Υπομονή λοιπόν και όλα θα αποκαλυφθούν μπροστά μας. Ποιος ξέρει; Ίσως αν η αποδοχή από το κοινό είναι θετική, το μοντέλο περάσει από το στάδιο του πρωτότυπου στην παραγωγή…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό