12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Qatar Sports Investments έκανε πρόταση (και) για την Εσπανιόλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Qatar Sports Investments, η εταιρεία στην οποία ανήκει η Παρί Σεν Ζερμέν, στοχεύει στη δεύτερη ομάδα της μετά τους Παριζιάνους. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από το Radio Marca, η Εσπανιόλ είναι προς πώληση αι ανάμεσα στις προσφορές που έφτασαν θα ήταν και αυτή της QSI.

Η Qatar Sports Investment είναι μια από τις οντότητες που συνδέονται με την Qatar Investment Authority, το κρατικό ταμείο του Κατάρ, με επικεφαλής τον σημερινό εμίρη της χώρας Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, μέσω του οποίου το εμιράτο επενδύει όχι μόνο στη χώρα αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Μέσω της QSI (με επικεφαλής τον Νάσερ Αλ-Κελαϊφί), μάλιστα, το Κατάρ αγόρασε την Παρί Σεν Ζερμέν το 2011, μετατρέποντάς την σε ποδοσφαιρική δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, μέχρι τώρα οι επενδύσεις είχαν επικεντρωθεί στον παριζιάνικο σύλλογο. Τώρα, όπως εξηγεί το Radio Marca, η ιδέα θα ήταν να επεκτείνει το δίκτυό του, ειδικά στην Ισπανία.

Εσπανιόλ τέθηκε προς πώληση από τον Κινέζο επιχειρηματία Τσεν Γιανσένγκ, πρόεδρο του ομίλου Rastar που είναι ιδιοκτήτης του συλλόγου της Βαρκελώνης από το 2016.

Σύμφωνα πάντοτε με το Radio Marca, ο Τσεν έχει λάβει μέχρι στιγμής δύο προσφορές: μία από έναν όμιλο με έδρα τη Βόρεια Αμερική και την άλλη από την Qatar Sports Investments. Επιπλέον, εκτός από συνεργασία, οι εμίρηδες εξετάζουν αυτή τη στιγμή και την απόκτηση της πορτογαλικής Μπράγκα.

Αν αγόραζαν την Εσπανιόλ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, αυτό θα εμπόδιζε την ισπανική ομάδα -που έπαιζε στο Γιουρόπα Λιγκ πριν από δύο χρόνια- να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός δικτύου παρόμοιου με αυτό της City Football Group, της εταιρείας στο χαρτοφυλάκιο του Abu Dhabi United Group, η οποία κατέχει 12 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των Μάντσεστερ Σίτι, Παλέρμο, Τρουά (Γαλλία), Χιρόνα (Ισπανία) και Νιου Γιορκ (ΗΠΑ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό