31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Prodrive θα βγάλει έκδοση δρόμου του φετινού αγωνιστικού της για το Dakar

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς ο Loeb εγκατέλειψε στην 8η ειδική, ενώ ο Roma τερμάτισε στην 5η θέση σχεδόν 3,5 ώρες πίσω από τον νικητή Stephane Peterhansel. Ωστόσο, η Prodrive θα υλοποιήσει τα αρχικά της σχέδια και θα ετοιμάσει την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της.
Το Prodrive Hunter θα έχει -σε μεγάλο βαθμό- τις ίδιες διαστάσεις, ανάρτηση και δομή με το αγωνιστικό και ο εξωτερικός του σχεδιασμός θα παραμένει σχεδόν άθικτος. Έτσι, το σώμα του θα είναι κατασκευασμένο από carbon, με το μήκος του αγωνιστικού να αγγίζει τα 4,5 μέτρα, ενώ θα έχει ύψος 1,8 μέτρα και μεταξόνιο 2,9 μέτρων. Το εσωτερικό, όμως, θα είναι πιο “γήινο” σε σχέση με το σπαρτιάτικο του αγωνιστικού.
Μηχανικά, το Hunter θα φέρει τον ίδιο 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης του αγωνιστικού, αλλά η απόδοση του θα φτάνει τα 500 άλογα, και όχι τα 400 άλογα με 700 Nm ροπής, του αγωνιστικού, εξαιτίας των κανονισμών που καλούνται να ακολουθήσουν. Η κίνηση θα στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού εξατάχυτου κιβωτίου και τριών διαφορικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό