18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Prodrive ετοιμάζει το απόλυτο restomod, με βάση το θρυλικό Subaru Impreza 22Β

Ειδήσεις Ελλάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα η Prodrive έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει ένα restomod ενός εκ των πιο εμβληματικών αγωνιστικών αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας, του τρίθυρου Impreza 22B. Σήμερα, η βρετανική εταιρία και επί χρόνια συνεργάτης της Subaru στο “στίβο” του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έδωσε στη δημοσιότητα μια ακόμα teaser φωτογραφία του P25, κάνοντας ταυτόχρονα γνωστές μερικές πληροφορίες για αυτό.
Το Prodrive P25 θα φέρει σύγχρονη τεχνολογία που θα του διασφαλίζει ότι θα είναι πιο ισχυρό, ελαφρύτερο και με καλύτερο χειρισμό, από το αυτοκίνητο-δότη. Μηχανικά, κάτω από το καπό θα έχει έναν 2,5 λίτρων boxer κινητήρα απόδοσης άνω των 400 ίππων, που θα συνδυάζεται με εξατάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με paddle στο τιμόνι.

Επιπλέον, θα γίνεται εκτεταμένη χρήση carbon στο πλαίσιο, μειώνοντας σημαντικά το βάρος του. Η παραγωγή του P25 θα περιοριστεί σε μόλις 25 αυτοκίνητα, όλα κατασκευασμένα στα κεντρικά γραφεία της Prodrive στο Banbury του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Peter Stevens, ο οποίος σχεδίασε το αυθεντικό αγωνιστικό Impreza WRC για τη Prodrive, έχει συμβάλλει στη σχεδίαση του P25, ενώ η επίβλεψη των μηχανολογικών βελτιώσεων του αυτοκινήτου γίνεται από τον τεχνικό διευθυντή της Prodrive, Da Lapworth, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για το αγωνιστικό Impreza WRC.
Το P25 είναι ιδέα του προέδρου της Prodrive, Da Richards, ο οποίος δήλωσε:
Το Impreza 22B θεωρείται το πιο εμβληματικό μοντέλο της Subaru και είναι ιδιαίτερα περιζήτητο. Θέλαμε να βελτιώσουμε όλα όσα έκαναν αυτό το αυτοκίνητο τόσο ξεχωριστό, εφαρμόζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία για να δημιουργήσουμε τη δική μας σύγχρονη ερμηνεία ενός αυτοκινήτου που έχει καθιερώσει μια θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Το Prodrive P25 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούνιο, ενώ το πρώτο από τα 25 αυτοκίνητα θα παραδοθεί μέσα στο 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό