21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Premier League καλεί τον Κρίστιαν Έρικσεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κρίστιαν Έρικσεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπρέντφορντ, η οποία του πρόσφερε συμβόλαιο έξι μηνών με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο.

Είναι ο πρώτος σύλλογος που εμφανίστηκε επίσημα δίνοντάς του δουλειά μετά τον αποχαιρετισμό στην Ίντερ με τη λύση του συνεργασίας του στις 17 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο Δανός άσος έλαβε την αρνητική γνώμη του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθλητιατρικής.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Έρικσεν συνέχισε να προπονείται στη Δανία, στην Οντένσε (τον σύλλογο όπου εξελίχθηκε) και μετά στην Ελβετία, στην Κιάσο.

Η περιπέτεια των «Νερατζούρι» έληξε όταν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας (CONI) δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητάς του, λόγω του υποδόριου απινιδωτή που του τοποθετήθηκε μετά την κατάρρευση στο EURO 2020, στις 12 Ιουνίου στο παιχνίδι Δανία-Φινλανδία.

Η καριέρα (και η ζωή) του Έρικσεν άλλαξαν για πάντα εκείνη την ημέρα, καθώς μερικούς μήνες αργότερα αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει την Ίντερ ως πρωταθλητής Ιταλίας, ομάδα στην οποία τους τελευταίους μήνες της περυσινής περιόδου είχε καταφέρει να χαράξει σημαντικό ρόλο, μετά τις αρχικές δυσκολίες του στη Serie A.

Τώρα η καριέρα του Δανού θα μπορούσε να συνεχιστεί στην Αγγλία. Η Μπρέντφορντ θα επέτρεπε στον διεθνή μέσο να παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ του δίνει την ευκαιρία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς μιας ομάδας που στόχος της είναι η σωτηρία.

Η Μπρέντφορντ όμως δεν είναι η μοναδική ενδιαφερόμενη ομάδα, καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, για τον Έρικσεν κινούνται επίσης οι Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Έβερτον και Νιούκαστλ.

Επιστρέφοντας στους αγωνιστικούς χώρους, ο ποδοσφαιριστής θα στόχευε και στην παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2022, ένας στόχος «όνειρο» όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο Έρικσεν έχει μεγάλη επιθυμία να επιστρέψει στο παιχνίδι, ακόμη και για να διώξει τον φόβο του περασμένου Ιουνίου με την ασθένεια στο γήπεδο, στην Κοπεγχάγη.

Η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου έπαιξε από το 2013 έως τον Ιανουάριο του 2020 με την Τότεναμ, θα ήταν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης γι΄ αυτόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό