29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Η Porsche προβληματίζεται για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά.

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Porsche εκφράζουν ανησυχία για τα φιλόδοξα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα μέσα σε μια επιβράδυνση της ζήτησης σε παγκόσμιες αγορές.

Στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, επενδυτές ρώτησαν γιατί η εταιρεία προχωρά με το σχέδιό της για να τα ηλεκτρικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεών της μέχρι του χρόνου.

Οι μέτοχοι προτείνουν στην Porsche να επικεντρωθεί στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους και των ροών μετρητών πωλώντας περισσότερα μοντέλα που κινούνται με καύσιμα έως ότου ανακάμψει η ζήτηση για Ηλεκτρικά οχήματα.

Η αξία των μετοχών της Porsche έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από το ένα τρίτο φέτος, και η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις στην Κίνα λόγω της μείωσης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, υπερασπίστηκε τη στρατηγική για ανανέωση πέντε από τα έξι μοντέλα της εταιρείας φέτος, επισημαίνοντας ότι θα φέρει οφέλη στο μέλλον.

Η επερχόμενη ηλεκτρική Macan χαρακτηρίζεται ως το ισχυρότερο μοντέλο της κατηγορίας του και θα ακολουθηθεί από ηλεκτρικές εκδόσεις των 718 Boxster και 718 Cayman.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Porsche θέλει τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των πωλήσεών της έως το 2030.

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 15% το περασμένο έτος στην Κίνα, με αποτέλεσμα ορισμένοι συνεργάτες να υποχρεωθούν να μειώσουν τις τιμές και να υποστούν απώλειες προσπαθώντας να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό