14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Porsche θα πληρώσει 80 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche συμφώνησε να πληρώσει τουλάχιστον 80 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις ιδιοκτητών αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ. Αιτία της αποζημίωσης είναι οι ισχυρισμοί πως η εταιρία παραποίησε τα δεδομένα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου 500.000 αυτοκινήτων της που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2005 και 2020 και πουλήθηκαν στις ΗΠΑ.
Ο κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει αποζημίωση μεταξύ 250 και 1.109 δολαρίων, με την Porsche να τονίζει πως παρά την διευθέτηση δεν αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς των εναγομένων, αλλά συμφώνησε να πληρώσει τα 80 εκατ. δολάρια για να “λήξει” το ζήτημα. Επίσης λέει πως οι αποζημιώσεις αφορούν μόνο τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Porsche που διαθέτουν το πρόγραμμα οδήγησης Sport+ θα λάβουν επιπλέον 250 δολάρια, επειδή όταν είναι επιλεγμένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα αυτοκίνητα τους παράγουν περισσότερους ρύπους από τους επιτρεπτούς.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους των ιδιοκτητών, η Porsche άλλαξε την τελική σχέση μετάδοσης στα αυτοκίνητα που έγιναν οι δοκιμές μέτρησης, ενώ προχώρησε και στη τοποθέτηση άλλου λογισμικού. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου κατά έως και μισό λίτρο στα 100 χιλιόμετρα σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που διατέθηκαν στην αγορά.
Η πληρωμή των αποζημιώσεων θα γίνει αφού έχει πραγματοποιηθεί νωρίτερα η εγκατάσταση νέου λογισμικού στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό