24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Porsche ανανέωσε τη Macan (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά το μεγάλο της facelift πριν από σχεδόν τρία χρόνια, το 2018, η Porsche προχωρά σε μια ακόμα ανανέωση της Macan. Η οποία θα είναι και η τελευταία για το μικρό της SUV που θα είναι διαθέσιμο παράλληλα με την ολοκαίνουργια και ηλεκτρική γενιά της που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2023.
Έτσι λοιπό και τουλάχιστον από πλευράς ονομασίας η κορυφαία έκδοση της ανανεωμένης Macan δεν θα είναι πλέον η turbo αλλά η GTS, ο V6 των 2.900 κυβικών της οποίας με τα δύο turbo αποδίδει 440 ίππους -μια αύξηση της τάξης των 60 ίππων σε σχέση με τον προκάτοχό του. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 4,3 δεύτερα παρουσία του πακέτου Sport Chrono, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 272 χλμ./ ώρα.

Ο ίδιος κινητήρας χρησιμοποιείται και στην Macan S αποδίδοντας 380 ίππους (+26), με το 0-100 να είναι εδώ υπόθεση 4,6 δευτερολέπτων και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 259 χλμ./ ώρα.

Η βασική Macan κινείται από ένα νέο τετρακύλινδρο turbo 2.000 κυβικών και 265 ίππων και χρειάζεται 6,2 δεύτερα για το 0-100. Η τελική της ταχύτητα είναι 232 χλμ./ ώρα, ενώ όπως και οι άλλες εκδόσεις του μοντέλου έχει στάνταρ τόσο την τετρακίνηση όσο και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) των 7 σχέσεων.

Από κει και πέρα η Macan GTS έχει στάνταρ τη σπορ πνευματική ανάρτηση με τη μειωμένη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, καθώς και νέες ρυθμίσεις για τη ενεργή ανάρτηση PASM, που είναι στάνταρ και στην S και προαιρετική στη βασική.

Η ανανεωμένη Porsche Macan διακρίνεται από το επανασχεδιασμένο εμπρός της μέρος, ενώ πίσω η βασική διαφοροποίηση είναι ο νέας σχεδίασης διαχύτης. Στο εσωτερικό η βασική αλλαγή είναι η νέα κονσόλα με τις επιφάνειες αφής αντί για τα κλασικά μπουτόν, ενώ η οθόνη αφής του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό έχει διαγώνιο 10,9 ιντσών.

Οι τιμές της ανανεωμένης Macan αναμένεται να είναι στη χώρα μας ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις τρέχουσες και θα ξεκινούν πάνω κάτω από τις 90.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό