Home Auto • Moto Η Polestar φόρτισε ένα “5” σε 10 λεπτά!

Η Polestar φόρτισε ένα “5” σε 10 λεπτά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Polestar σε συνεργασία με την καινοτόμο εταιρία StoreDot ανακοίνωσαν με δικαιολογημένη περηφάνια την επιτυχημένη επίδειξη της υλοποίησης της “Extreme Fast Charging” τεχνολογίας σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής για πρώτη φορά. Οι δύο εταιρίες χρησιμοποίησαν ένα πρωτότυπο Polestar 5 για να δείξουν στον κόσμο ότι η υπερ-ταχεία φόρτιση δεν απέχει τόσο όσο μπορεί να πιστεύει κάποιος καθώς κατάφεραν να φορτίσουν την ειδικά τροποποιημένη μπαταρία των 77 kWh από το 10, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε μόλις 10 λεπτά επιτυγχάνοντας ρυθμό φόρτισης που υπερέβη έστω και παροδικά τις 370 kW.
Αυτή είναι η πρώτη επίδειξη φόρτισης 10 λεπτών για το 10-80% χρησιμοποιώντας κυψέλες με βασικό συστατικό το πυρίτιο σε ένα λειτουργικό όχημα στον κόσμο και αποτελεί την συνέχιση της δέσμευσης της Polestar στην εξέλιξη της καλύτερης δυνατής εμπειρίας οδήγησης για το μέλλον, μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και συνεργασιών. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι η μπαταρία των 77 kWh έχει την δυνατότητα αύξησης του μεγέθους της στις 100 kWh τουλάχιστον και αν θέλεις μία διαφορετική μονάδα μέτρησης της ταχύτητας της φόρτισης, αρκεί να πούμε ότι η προσθήκη 320 χιλιομέτρων αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά δεν είναι πλέον κάτι παράλογο ή αδύνατο. Φυσικά, η δοκιμή του XFC σε συνθήκες εκτός του εργαστηρίου όσο σημαντική και αν είναι, δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από μία επίδειξη της βιωσιμότητας της τεχνολογίας καθώς αυτή δεν πρόκειται να βρει τον δρόμο της για την μαζική παραγωγή πριν περάσουν κάποια χρόνια.

“Ο χρόνος είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες της ζωής και ως ένας κατασκευαστής πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για να λύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ιδιοκτησία ηλεκτρικών μοντέλων – το άγχος της φόρτισης. Με αυτή τη νέα τεχνολογία, σε μεγάλα ταξίδια όταν οι οδηγοί σταματούν θα μπορούν να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για την φόρτιση και θα επιστρέφουν στον δρόμο ταχύτερα απ’ ότι πριν. Για την ακρίβεια, η στάση θα μοιάζει με αυτή που βιώνουν με ένα θερμικό αυτοκίνητο σήμερα.”
Δήλωσε ο επικεφαλής της σουηδικής εταιρίας, Thomas Ingenlath. Επιστρέφοντας στην τεχνολογία, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην XFC ο ρυθμός φόρτισης δεν επηρεάζεται από το φορτίο της μπαταρίας. Στις μπαταρίες που κυκλοφορούν ευρέως σήμερα, ο ρυθμός φόρτισης μειώνεται δραματικά όσο το φορτίο της μπαταρίας αυξάνεται ενώ με την XFC η Polestar είδε τον ρυθμό φόρτισης να αυξάνεται από τις 310 kW στο 10% του μέγιστου φορτίου της μπαταρίας, σε άνω των 370 kW στο 80% αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία παρέχει σταθερό ρυθμό φόρτισης χωρίς σημαντικές αλλαγές στην ταχύτητα ή την απόδοση οποτεδήποτε θελήσει να αναπληρώσει την μπαταρία του ο οδηγός. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η XFC τεχνολογία είναι απολύτως συμβατή με την υπάρχουσα τεχνολογία στις υποδομές φόρτισης που συνεχίζει να εμπλουτίζεται με ολοένα και περισσότερους ταχυφορτιστές, ικανούς για 350 kW ή ακόμα περισσότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version