17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Pininfarina παρουσιάζει θήκες για iPhone επηρεασμένες από την Ferrari 512S Modulo

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μοναδική Ferrari 512S Modulo είναι ένα πρωτότυπο σπορ αυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον Paolo Martin για λογαριασμό της Pininfarina, που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 1970. Έχει περάσει μισός αιώνας από τότε που παρουσιάστηκε, αλλά το Modulo Concept συνεχίζει να επηρεάζει τα δρώμενα.

Με τα smartphone να έχουν γίνει απαραίτητα στη καθημερινή ζωή, ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος -θέλοντας να συμβαδίσει με τη σύγχρονη εποχή- αναζήτησε έμπνευση από το παρελθόν και το βραβευμένο πρωτότυπο και μας δείχνει την πρώτη θήκη για iPhone που σχεδιάζει στην ιστορία της.
Η θήκη για το iPhone της Pininfarina κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Inkar και διαθέτει στοιχεία εμπνευσμένα από το Modulo, όπως τη γραμματοσειρά, τις ξεχωριστές καμπύλες του αυτοκινήτου και τις μοναδικές 24 τρύπες στο κάλυμμα του κινητήρα.

Σύμφωνα με την Inkar, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να αναπτυχθούν οι θήκες για διάφορα μοντέλα του iPhone, με μερικές λεπτομέρειες να έχουν ακρίβεια 0,1 χλστ.. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό της θήκης είναι ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Pininfarina, Paolo Lugaro.
Η κυκλοφορία της θήκης θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, με 99 αντίτυπα να φτιάχνονται για το 13 Pro και άλλα τόσα για το 14 Pro. Μεταξύ αυτών, μόνο πέντε θα είναι ασημένιες, οι οποίες έχουν ένα σχεδιαστικό στοιχείο που θυμίζει την κόκκινη γραμμή στα πλαϊνά της Ferrari 512 S Modulo Concept. Κάθε θήκη θα συνοδεύεται από χαραγμένο σειριακό αριθμό για να καταγράφεται η σπανιότητά της.

Η κατασκευή τους θα γίνεται στο χέρι στην Ιταλία. Οι θήκες είναι πλήρως προσαρμόσιμες στα γούστα του ιδιοκτήτη και είναι διαθέσιμες σε πέντε χρώματα, δύο τύπους δέρματος για τους φακούς και δέκα δερμάτινες “πλάκες”. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικό ξύλο, carbon και αλουμίνιο, με την εταιρία να μην αποκαλύπτει την τιμή της θήκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό