16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Panasonic πούλησε τις μετοχές της Tesla που κατείχε

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του περασμένου οικονομικού έτους (Απρίλιος 2020 – Μάρτιος 2021), η Panasonic πούλησε τις μετοχές της Tesla που κατείχε, αξίας περίπου 400 δισεκατομμυρίων γιεν (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η κίνηση δίνει στην ιαπωνική εταιρεία δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση νέων στρατηγικών επενδύσεων, όπως την αγορά της εταιρείας λογισμικού Blue Yonder ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Panasonic έχει ενημερώσει την Tesla για την πώληση μετοχών, ωστόσο θα συνεχίσει να παρέχει μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η σχέση μας με την Tesla σε επιχειρηματικό επίπεδο δεν θα αλλάξει στο μέλλον,
δήλωσε εκτελεστικό στέλεχος της Panasonic.
Μετά την υπογραφή του πρώτου συμβολαίου προμήθειας με την Tesla το 2009, η Panasonic αγόρασε 1,4 εκατ. μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίαw το 2010 για περίπου 30 εκατ. δολάρια. Πλέον η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται περίπου στα 680 δολάρια.

Η κίνηση έδωσε στην Tesla πολύτιμη οικονομική υποστήριξη ενώ αποτέλεσε ένα βήμα μπροστά για την επέκταση της επιχείρησης μπαταριών αυτοκινήτων της Panasonic.
Έως κάποιο σημείο, πρέπει να αλλάξουμε τη μονοδιάστατη προσέγγισή μας να στηριζόμαστε αποκλειστικά στον Tesla,
δήλωσε ο Kazuhiro Tsuga, o οποίος αποχώρησε μετά από εννέα χρόνια στο τιμόνι της Panasonic, για να δώσει τη θέση του στον επικεφαλής του τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας της ιαπωνικής εταιρείας Yuki Kusumi.
Η Panasonic έχει επενδύσει από κοινού με την Tesla 5 δισ. δολάρια στο gigafactory εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα στις ΗΠΑ.
Υπό την ηγεσία του Tsuga, η Panasonic έχει μετατοπίσει τις επιχειρήσεις της από τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη στις μπαταρίες, στα εργοστασιακά μηχανήματα και εξαρτήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό