15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η OnePlus απολογείται για την κάμερα που «βλέπει μέσα απ’ τα ρούχα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, 22:32

Η OnePlus ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τη λειτουργία “X-ray” από την κάμερα του OnePlus 8 Pro με επερχόμενη OTA ενημέρωση. Συγκεκριμένα, θα απενεργοποιήσει το φίλτρο της κάμερας που μπορεί να “δει” μέσα από πλαστικό και ύφασμα στην κινεζική έκδοση του λειτουργικού της και θα αφήσει ανέπαφη την global έκδοση.

Παρόλο που επεσήμανε ότι το φίλτρο “Photochrom” δεν μπορεί να περάσει μέσα από συμπαγή υλικά, ζήτησε συγγνώμη για τη δημιουργία ζητήματος περί ιδιωτικότητας και για τα προβλήματα που μπορεί να δημιούργησε αυτό στους χρήστες.

“Αν και πιστεύουμε ότι η κάμερα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γίνουν πιο δημιουργικοί με τις φωτογραφίες τους, αντιλαμβάνόμαστε της ανησυχίες που εγείρονται.”, ανέφερε εκπρόσωπος σε σχετική ανακοίνωση. “Γι’ αυτόν τον λόγο εργαζόμαστε επάνω σε ένα OTA (update) που θα κάνουμε διαθέσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το οποίο θα περιορίζει τη χρήση το φίλτρου Photochrom.”

Πρώτος εντόπισε την ιδιαίτερη αυτή λειτουργία ένας χρήστης του XDA-Developers, ο Max Weinbach, και στη συνέχεια το επιβεβαίωσε το site AndroidPIT. Οι κανονικές κάμερες που χρησιμοποιούμε διαθέτουν χρωματικά φίλτρα και συγκεκριμένα φίλτρο υπέρυθρων για να αποδίδουν στο χρωματικό φάσμα που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Η OnePlus αποφάσισε να αφαιρέσει αυτό το φίλτρο και να δημιουργήσει έναν αισθητήρα που είναι ευαίσθητος στο φως υπέρυθρων.
 

Διαβάστε περισσότερα, πατώντας εδώ.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, 22:32

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό