22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η One δεν θα επαναληφθεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα όχι μόνο για την Mercedes αλλά και για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι Γερμανοί χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια για να καταφέρουν να βγάλουν στην παραγωγή την AMG One έχοντας να αντιμετωπίσουν κυρίως θέματα με τον κινητήρα.
Η ιδέα για την κατασκευή ενός hypercar με τεχνολογία όσο πιο κοντά γίνεται στην Formula 1 ήταν μία ιδέα που έδειχνε σχετικά εύκολη αρχικά. Όμως αποδείχτηκε τόσο δύσκολη στην εξέλιξη που ακόμα και οι ίδιοι οι Γερμανοί είπαν σε κάποια στιγμή ότι πήραν την απόφαση “μεθυσμένοι” και χωρίς να έχουν πλήρη επίγνωση του τι θα αντιμετώπιζαν.
Τέλος καλό όμως όλα καλά, και η AMG One έχει ήδη βρει τον δρόμο της για τους πελάτες. Με κόστος που φθάνει τα 2,275 εκατομμύρια ευρώ, απίστευτες επιδόσεις, και κάμποσες ιδιαιτερότητες όπως για παράδειγμα ότι ο κινητήρας φερμένος κατευθείαν από F1 έχει χρόνο ζωής 50.000 χιλιόμετρα.
Έχοντας περάσει όλα αυτά είναι λογικό η Mercedes να μην σκοπεύει να δώσει καμία απολύτως συνέχεια στην AMG One. Τουλάχιστον με αυτή τη μορφή και με κινητήρα που να θυμίζει ή να σχετίζεται με οτιδήποτε έχει να κάνει με την Formula 1.
O υπεύθυνος εξέλιξης της εταιρίας Steffen Jastrow ξεκαθάρισε ότι η AMG One θα είναι μία και μοναδική. Και όταν θα υπάρξει η ανάγκη για ένα νέο κορυφαίο σπορ μοντέλο της εταιρίας, θα έχει σίγουρα κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση. Ή μπορεί να είναι και αποκλειστικά ηλεκτρικό.
Το ενδεχόμενο αυτό είναι το πιο λογικό, με δεδομένο ότι η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στην εξέλιξη προχωρημένων υβριδικών συστημάτων, και μάλιστα με δίλιτρο κινητήρα και κορυφαίες επιδόσεις.Μέχρι τότε πάντως, η AMG One θα παραμείνει μία και μοναδική. Και ένα αυτοκίνητο που για τους δικούς του λόγους θα αφήσει το σημάδι του όχι μόνο στην Mercedes αλλά και στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό