23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Nissan teasάρει ένα ηλεκτρικό crossover, ως μέρος επένδυσης €1,16 δισ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Θέλοντας να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, η Nissan ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό crossover μοντέλο και σήμερα η ιαπωνική εταιρία δίνει την πρώτη teaser φωτογραφία του. Από αυτή διακρίνουμε τον έντονα coupe χαρακτήρα του μοντέλου, το μέγεθος του οποίου θα είναι αντίστοιχο με αυτό του Juke.
Ωστόσο, από την παραπάνω φωτογραφία το μοντέλο φαίνεται πιο μακρύ, χωρίς απαραίτητα να είναι, καθώς οι τροχοί είναι “ακροβολισμένοι” στα άκρα του αμαξώματος, με το αυξημένο μεταξόνιο να κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει μεγαλύτερο.1Για την παραγωγή του crossover, η Nissan επενδύσει 423 εκατ. λίρες Αγγλίας (€491,5 εκατ. σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) ως μέρος της επένδυσης του 1 δισεκατομμυρίου λιρών (€1,16 δισ.) για την μεταστροφή της εταιρίας προς την ηλεκτροκίνηση.2Μέρος της επένδυσης αυτής είναι και η κατασκευή ενός νέου εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη βορειοανατολική Αγγλία. Αυτό αρχικά, θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 9 GWh και θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την κινέζικη Envision AESC. Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 6.200 νέες θέσεις εργασίας και έως το 2030 θα μπορεί να φτάσει έως και τα 25 GWh ετήσιας παραγωγικής ικανότητας, μετά από νέα επένδυση ύψους 1,8 δισ. λιρών.

Το νέο ηλεκτρικό crossover μοντέλο θα φέρει το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης E-4ORCE και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Θα βασίζεται CMF-EV πλατφόρμα, ενώ θα παράγεται στο Sunderland της Αγγλίας.
Σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το Ariya και αναμένεται να κατασκευαστεί στην CMF-EV πλατφόρμα, κάτι που θα του επιτρέψει να έχει περισσότερους χώρους στο εσωτερικό σε σχέση με το Juke, παρά το ότι θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό