35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η Nissan εστιάζει στα ηλεκτρικά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις επενδύσεις σε νέους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από τις στρατηγικές άλλων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Toyota, η Mazda και η Subaru, οι οποίες συνεχίζουν να αναπτύσσουν κινητήρες εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς.

Σε συνομιλία του με το αυστραλιανό περιοδικό Drive, ο Francois Bailly, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Σχεδιασμού της Nissan για την περιοχή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, επιβεβαίωσε τη στροφή της εταιρείας.

Ο Bailly δήλωσε: «Το μέλλον μας είναι τα ηλεκτρικά. Δεν επενδύουμε σε νέα συστήματα κίνησης με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτό είναι σίγουρο».

Η Nissan σχεδιάζει να μεταβεί από τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα σε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία e-Power.

Για να ενισχύσει την αποδοτικότητα καυσίμου στα υβριδικά της, η Nissan στοχεύει να επιτύχει θερμική απόδοση 50% στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, στόχος για τον οποίο εργάζεται από το 2021.

Αν και η Nissan έχει δεσμευτεί για ένα ηλεκτρικό μέλλον, η μετάβαση θα είναι σταδιακή.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναβαθμίζει τους υπάρχοντες κινητήρες για να πληροί τα περιφερειακά πρότυπα εκπομπών ρύπων, ιδίως σε περιοχές με λιγότερο αυστηρούς κανονισμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό