32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Η Nissan δεν ξοδεύει ούτε ευρώ για νέους θερμικούς κινητήρες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που οι εγχώριοι ανταγωνιστές της (βλ. Toyota, Subaru και Mazda) συνεργάζονται για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς θερμικών κινητήρων οι οποίοι θα εστιάζουν στην βελτίωση της αποδοτικότητας ή/και την χρήση εναλλακτικών καυσίμων, η Nissan δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση να επενδύσει σε αυτή την τεχνολογία. Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο εργοστάσιο της στο Sunderland της Αγγλίας, η Nissan και πιο συγκεκριμένα ο Chief Planning Officer της για την περιοχή της Αφρικής, Μ. Ανατολής, Ινδίας, Ευρώπης και Ωκεανίας, Francois Bailly, δήλωσε ξεκάθαρα:
“Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό. Το e-Power είναι απλά ένα σκαλοπάτι για να φτάσουμε εκεί και κάθε αγορά θα ακολουθήσει με τους δικούς της ρυθμούς.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επενδύουμε σε νέα γενιά θερμικών κινητήρων.”

 
Να θυμίσουμε ότι η e-Power τεχνολογία της Nissan είναι ένα ιδιαίτερο είδος υβριδικού κινητήριου συνόλου όπου η λειτουργία του είναι πρακτικά πανομοιότυπη με αυτή ενός αμιγώς ηλεκτρικού αλλά υπάρχει και ένας βενζινοκινητήρας που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ενέργειας (την φόρτιση των μπαταριών δηλαδή) και δεν συνεισφέρει σε κανένα σημείο στην κίνηση του οχήματος. Αυτή η τεχνολογία λοιπόν, αποτελεί το σκαλοπάτι της Nissan έως ότου η αγορά και οι υποδομές φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την ολοκληρωτική στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Nissan θα αφήσει στάσιμη την τεχνολογία της. Το γεγονός ότι απορρίπτει κατηγορηματικά την εξέλιξη μίας νέας γενιάς θερμικών κινητήρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να εξελίσσει την ήδη υπάρχουσα. Στόχος της παραμένει η βελτίωση της αποδοτικότητας των θερμικών κινητήρων της, ει δυνατόν στο 50%, και αυτός είναι ένας στόχος που η Nissan θεωρεί ρεαλιστικό καθώς έχει ήδη επιτευχθεί έστω και σε πειραματικό/δοκιμαστικό επίπεδο.

Η ιαπωνική μάρκα αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι θερμικοί κινητήρες παραμένουν σχετικοί και απαραίτητοι. Οι αγορές που δεν έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι πάρα πολλές και πολύ μεγάλες οπότε η ανάγκη για ευελιξία και προσαρμοστικότητα είναι υπαρκτή. Ο ρυθμός με τον οποίο ο κόσμος, ακόμα και προηγμένες χώρες, στρέφεται στη νέα τεχνολογία δεν ακολουθεί σταθερά υψηλούς ρυθμούς οπότε η εναλλακτική των θερμικών και των εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων είναι απαραίτητη για τους κατασκευαστές που δεν θέλουν να χάσουν το μερίδιο αγοράς τους. Δεν αρκεί να προσφέρεις κάτι, πρέπει ο κόσμος να θέλει και να μπορεί να το αγοράσει και αν δεν μπορεί ή δεν θέλει, οφείλεις να έχεις κάτι διαφορετικό να τους προσφέρεις. Και η Nissan το ξέρει αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό