21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Nissan αποχωρεί από την Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Carlos Ghosn: H Nissan θα χρεοκοπήσει σε 2 με 3 χρόνια

Η επιδίωξη για μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οδήγησε σε απότομες εκπτώσεις και σε ένα φθηνότερο μπραντ, με την Nissan να αναζήτησε πιστωτική γραμμή ύψους 500 δισ. γεν (4,3 δισ. ευρώ) στις αρχές Απριλίου. Η Nissan παρουσίασε απώλειες 820 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών με περίπου 4,8 εκατ. μονάδες.
Σύμφωνα με το νέο, τριετές σχέδιο, η Nissan στοχεύει να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τους αντιπροσώπους της και να ανανεώσει τις γραμμές παραγωγής, ώστε να επανακτήσει την τιμολογιακή ισχύ και την κερδοφορία της.
Αυτό δεν είναι απλώς ένα σχέδιο μείωσης του κόστους. Ορθολογικοποιούμε τις επιχειρήσεις, επαναπροσδιορίζουμε και επανατοποθετούμε την επιχείρησή μας για να φυτέψουμε σπόρους για το μέλλον.
Για αρκετά χρόνια όλα βασίστηκαν στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων. Στη συνέχεια, εν μια νυχτί, μεταφέραμε την έμφαση στην ποιότητα των πωλήσεων. Το κάναμε πολύ γρήγορα, και αυτό έπνιξε την επιχείρησή μας,
δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν στο Reuters.
Το νέο σχέδιο στοχεύει επίσης στη μείωση του ανταγωνισμού και στην επέκταση της συνεργασίας με τους εταίρους της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Έτσι, η Nissan, ακολουθώντας την Mitsubishi, θα αναπτύξει την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων plug-in υβριδικών οχημάτων, με την Mitsubishi να παίρνει το προβάδισμα στις αγορές της Ασίας εκτός της Κίνας και της Ιαπωνίας. Η Renault αναμένεται να επικεντρωθεί στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.
Στο παρελθόν, η Nissan τοποθετούσε την ετήσια δυναμικότητα παραγωγής σε πάνω από 7 εκατ. οχήματα, με τρεις ημερήσιες βάρδιες ανά εργοστάσιο. Με το νέο σχέδιο, θα υπάρχουν δύο ημερήσιες βάρδιες και δυναμικότητα 5,5 εκατ. οχήματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσει περισσότερες από 14 γραμμές παραγωγής της παγκοσμίως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό