18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η NASA αποκάλυψε το νέο της διαστημικό drone

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια εικόνα του νέου drone που θα κατασκευάσει η NASA για διαστημικές αποστολές.

Η εξαιρετική επιτυχία του Ingenuity, του drone που έστειλε η NASA στον Άρη, ανοίγει τον δρόμο στην δημιουργία νέων πιο προηγμένων αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων εξερεύνησης εξωγήινων κόσμων. Ενώ το Ingenuity συνεχίζει να πετά ακάθεκτο στον αέρα του Κόκκινου Πλανήτη η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες και στοιχεία για το επόμενο drone που θα κατασκευάσει για να στείλει σε διαστημικές αποστολές με πρώτο σταθμό και πάλι τον Άρη.

Το νέο αυτόνομο ιπτάμενο όχημα ονομάζεται Mars Science Helicopter (MSH) και θα είναι μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από το Ingenuity. Το MSH θα ζυγίζει 30 κιλά ενώ το Ingenuity δεν ξεπερνάει σε βάρος τα δύο κιλά. Το  Ingenuity διαθέτει δύο έλικες ενώ το νέο drone θα διαθέτει έξι έλικες κάτι που θα αυξήσει πολύ τις πτητικές του δυνατότητες.

Επίσης το MHS θα διαθέτει περισσότερα όργανα παρατήρησης, έρευνας και συλλογής δειγμάτων από την επιφάνεια του Άρη και των άλλων πλανητών και δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος που ίσως σταλεί. Η NASA έχει μάλιστα ήδη αποφασίσει την πρώτη αποστολή του νέου drone. Θα το στείλει να εξερευνήσει την ηλικίας 3,5 δισ. ετών περιοχή Mawrth Vallis στον Άρη όπου κάποτε βρίσκονταν εκεί ποταμοί, λίμνες και υδρότοποι. Στόχος είναι ο εντοπισμός οργανικών υλικών παρόμοιων με αυτών που υπάρχουν σε περιοχές στη Γη που βρίσκονται σε παρόμοια γεωλογική κατάσταση με αυτή της Mawrth Vallis.

«Είναι ένας νέος τρόπος εξερεύνησης του Άρη. Η εναέρια κίνηση μας επιτρέπει να εξερευνούμε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίζουν τα ρόβερ, να καλύπτουμε μεγάλες αποστάσεις γρήγορα κάθε μέρα και να έχουμε υψηλής ανάλυσης εικόνες από ψηλά» αναφέρει ο Μπομπ Μπάλαραμ, επικεφαλής μηχανικός της αποστολής του Ingenuity.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό