16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Miuccia Prada δημιουργεί τα κοστούμια της ταινίας Elvis και οι πρώτες εικόνες είναι απλώς μαγικές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πολυμήχανη Miuccia Prada ανέλαβε για ακόμη μια φορά να ντύσει ένα νοσταλγικό φιλμ με τις δημιουργίες της και έχουμε ήδη τα πρώτα looks.

Miuccia Prada και Catherine Martin. Ένα πετυχημένο δίδυμο, που το άκουσμα του και μόνο ισοδυναμεί με επιτυχία. Κάτι που φαίνεται να γνωρίζει καλά και ο Baz Luhrmann, σκηνοθέτης της νέας ταινίας «Elvis», αφήνοντας τα μαγικά χέρια των δύο κυριών της μόδας να αναλάβουν το δύσκολο έργο των κοστουμιών του νέου του φιλμ. Οι δυο τους είχαν μάλιστα επαναλάβει την συνεργασία του στο «The Great Gatsby» το 2013, το οποίο και κατάφερε τελικά να αποσπάσει και το Oscar Καλύτερων Κοστουμιών την ίδια χρονιά.

Κάθε ταινία με νοσταλγική διάθεση, που βασίζεται μάλιστα σε πραγματικά πρόσωπα, και ιδιαίτερα σε δύο ζωντανούς θρύλους, όπως ο Elvis και η Priscilla Presley, εμφανίζει έναν τεράστιο βαθμό δυσκολίας, τόσο στην αναπαράσταση της εποχής και του όλου mood, όσο και στα κοστούμια των ίδιων των πρωταγωνιστών. Το ζεύγος Presley έχει μείνει στην ιστορία της παγκόσμιας μόδας για το στυλ του, έχοντας στιγματίσει μία ολόκληρη γενιά. Η Priscilla ήταν ένα style icon της εποχής, που έχει επηρρεάσει διαχρονικά την άποψη που έχουμε για το αυθεντικό 60s style. Το μαύρο eyeliner, τα matching mini ταγιεράκι της σε bright παλέτα, αλλά και τα φουσκωτά μαλλιά της που έχουν δημιουργήσει μία ολόκληρη σχολή στο hairstyling είναι μόνο κάποια από τα signature στοιχεία του look της Priscilla.

Η Prada επιβεβαίωσε από την πλευρά της την επερχόμενη συνεργασία μόλις πριν λίγες μέρες και μας έδωσε μία πρώτη γεύση από το τι πρόκειται να δούμε. Όλα τα κοστούμια έχουν ένα μείγμα του Prada και Miu Miu DNA, μία εικόνα που έχει αφήσει την δική του ταυτότητα στον κόσμο της μόδας. Την ίδια αυτή ταυτότητα βλέπουμε και στα κοστούμια της Priscilla, έχοντας μία μελετήσει το προσωπικό της style γενικότερα, αλλά και πέρνοντας κομμάτια από πραγματικές εμφανίσεις της που έκανε στο πλευρό του συζύγου της, και όχι μόνο.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για τον σκηνοθέτη ήταν η δημιουργία μίας γκαρνταρόμπας σύγχρονης και ταυτόχρονα retro, που δεν θα έκανε τους πρωταγωνιστές να μοιάζουν με καρικατούρες ή γραφικά πρόσωπα των 60s. Από τα σκίτσα και τις πρώτες φωτογραφίες που έχουμε στην διάθεση μας, μπορούμε να πούμε πως η Catherine Martin μάλλον θα πρέπει να κάνει χώρο για το νέο της χρυσό αγαλματίδιο.

Δείτε το trailer της ταινίας:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό