20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Mitsubishi παρουσιάζει τον προάγγελο του νέου L200

Ειδήσεις Ελλάδα

Ούτε ένα, ούτε δύο νέα μοντέλα ετοιμάζει η Mitsubishi για τα επόμενα 5 χρόνια αλλά δεκαέξι και ανάμεσα τους, υπάρχει βεβαίως και το L200 pickup. Ένα L200 που έχοντας φτάσει αισίως στην 5η γενιά του, κυκλοφορεί στην αγορά από το 2015 οπότε έχει κερδίσει το δικαίωμα να… ξεκουραστεί. Αυτό θα συμβεί όμως μονάχα όταν παρουσιαστεί ο διάδοχος του και προς αυτή την κατεύθυνση άρχισε να κινείται η Mitsubishi, πραγματοποιώντας στο Bangkok International Motor την πρεμιέρα του XRT Concept ή αν προτιμάς, του πρωτότυπου που λειτουργεί ως προάγγελος του νέου Mitsubishi L200 που θα περάσει στην παραγωγή στο προσεχές μέλλον.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική μάρκα δεν αφήνουν πολλά στην φαντασία αφού αν εξαιρέσεις το έντονο καμουφλάζ, το υπόλοιπο αυτοκίνητο μοιάζει έτοιμο να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Ακόμα και κάποια πιο… σκληροπυρηνικά εκτός δρόμου στοιχεία όπως οι τροχοί, τα πρόσθετα μαρσπιέ, ο αναπνευστήρας και η σωληνωτή κατασκευή με τις δύο ρεζέρβες στην καρότσα θα μπορούσαν κάλλιστα να προέρχονται από τον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού, οπότε δεν ξενίζουν. Σε κάθε περίπτωση και παρά το καμουφλάζ λοιπόν, διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά, διπλά φωτιστικά σώματα με την λεπτή μπάρα LED ψηλά και το κυρίως φανάρι λίγο πιο κάτω, την τετράγωνη γρίλια που φιλοξενεί και το σήμα της εταιρίας, τους τετραγωνισμένους θόλους και τα φαρδιά φτερά. Η καμπίνα θυμίζει έντονα αυτήν του Nissan Navara αλλά αυτό δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε περίεργο καθώς αφενός το σχήμα και ο σκοπός ενός pickup δεν αφήνουν πολλές ελευθερίες στους σχεδιαστές και αφετέρου, τα δύο αυτά μοντέλα μοιράζονται την ίδια βάση.

Η Mitsubishi δεν κάνει λόγο για οτιδήποτε σχετίζεται με τα μηχανικά του XRT Concept ή τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά αναφέρει ότι το μοντέλο παραγωγής, το L200 δηλαδή, θα εξοπλίζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα επόμενης γενιάς. Δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνει αυτό και αν η “επόμενη γενιά” περιλαμβάνει κάποια μορφή εξηλεκτρισμού, αλλά δεδομένου το πόσο κοντά στην παραγωγή μοιάζει να είναι το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε, υποθέτουμε ότι δεν θα αργήσουμε πολύ να δούμε την τελική έκδοση του και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Να θυμίσουμε ότι στον χάρτη έως το 2028 που παρουσίασε η Mitsubishi πριν από μερικές ημέρες περιλαμβάνεται και ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup αλλά αυτό θα ακολουθήσει αργότερα και πιθανώς να μην σχετίζεται με την 6η γενιά του L200.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό